MODERNO UREĐENJE

6 jednako učinkovitih alternativa mat staklu

Kad trebate malo privatnosti, ali puno svjetla

Prikrivanjem oblika, ali propuštanje svijetla mliječno staklo može biti vrlo praktičan materijal prilikom renoviranja stana. Recimo da ovog proljeća planirate od jedne sobe napraviti dvije ili pregraditi dio kupaonice, ili jednostavno želite osvježiti kuhinjske ormariće, ali staklom. Jedini problem je da bez obzira na to kako ga elegantno postavili, matirano staklo često izgledati staro i sivo, iako je novo. Dobra je vijest, postoji pregršt svježih alternativa koje obavljaju posao jednako dobro, a izgledaju deset puta bolje. Dakle, ako ste u potrazi za pregradom u svom domu koja će vam osigurati privatnost kada je potrebno, ali i dovoljno svjetla na dobrom ste mjestu.

1. Rebrasto staklo

Dizajnirano s izbočenim rebrima (poput ovog na slici gore) rebrasto je staklo idealno za vrata i pregrade.

2. Žljebasto staklo

Slično kao rebrasto staklo koje je grebenasto, žljebasto prozirno staklo ima udubljeni uzorak (vidi sliku dolje).

3. Žičano staklo

Tradicionalno se koristi u školama i tvrtkama zbog svoje iznimne izdržljive prirode. Žica čuva staklo od potpunog razbijanja. Žičano staklo može izgledati vrlo lijepo i suvremeno u domu.

4. Pileće žičano staklo

Ako vam prethodnik previše strog za vaš ukus, ali vam se sviđa ideja, razmislite o rustikalnoj varijanti žičanog stakla, a posebno lijepo izgledaju antičke inačice.

5. Staklena opeka

Za retro izgled, razmislite o postavljanju staklenih blokova, arhitektonska ostavština 80-ih koja je još uvijek vrlo popularna.

6. Staklo s teksturom

Manje regularno, ali izvrsno za moderno uređenje.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:19