INSPIRACIJE KOJE MAME UZDAHE

Kako do jesenskog šarma u vašoj spavaćoj sobi?

Jesen samo što nije stigla, a vi razmišljate o tome kako postići pravi jesenski 'cozy' ugođaj u vašoj spavaćoj sobi? Ako je vaš odgovor 'da', onda je ovo pravi članak za vas

Jesen je, bez sumnje, jedno od onih godišnjih doba koje nas naprosto inspirira svojim bogatim bojama, očaravajućim teksturama i nijansama u prostoru. Kako su prve jesenske promjene već vidljive na ulicama i u parkovima, logično je da onaj karakterističan jesenski dašak želimo, barem jednim dijelom, unijeti i u naše domove. Tako ni naša spavaća soba nije iznimka.

U nastavku vam zato donosimo najljepše kreativne primjere prave jesenske elegacije u obliku trendova koji će vas sigurno oduševiti i inspirirati na (pre)uređenje spavaće sobe.

'Poigrajte' se bojama

Sigurni smo da ćete se složiti s nama - boje jeseni uistinu su divne i posebne, kako u prirodi, tako i u svakom interijeru. Izbor boja za zidove u spavaćoj sobi, tepiha, posteljine ili nekih drugih elemenata u prostoru ovise o vašem ukusu. Ipak, mi vam preporučujemo da se 'poigrate' bojama, a naročito smeđoj, crvenom, zlatnom i narančastom bojom, predivnim nijansama koje su omiljene u godišnjem dobu koje toliko nestrpljivo čekamo.

(Pre)uredite svoj krevet

Neka vaš krevet ove jeseni bude baršunast, mekan i prepun divnih, dekorativnih jastučića u karakterističnim jesenskim bojama. Ne samo da će krevet u vašoj spavaćoj sobi izgledati kao jesenska oaza za sklanjanje od hladnoće, već će i dobiti onaj 'cozy' ugođaj kojem toliko težimo nakon napornog radnog dana.

Važni su i mirisi u prostoru

Jesenske arome nešto su što će sigurno doprinijeti potpunom jesenskom ugođaju u vašem domu, a samim time i spavaćoj sobi. Opskrbite se mirisnim eteričnim uljima cimeta, jabuke ili dunje, a možete razmisliti i o kupnji mirisnih svijeća koje su također pun pogodak u ovim, sve hladnijim danima.

Kombinirajte teksture i materijale

Ako je vaša spavaća soba uređena u pomalo minimalističkom stilu te istu niste prepustili eksperimentiranju, zašto to ove jeseni ne biste promijenili? Nabavite određene dekoracije poput staklenki, svijeća, jesenskih plodova i drugih ukrasnih stvarčica koje će 'osvježiti' vaš prostor te mu podarini onaj pravi jesenski ugođaj.

Lišće kao dekoracija

Lišće je definitivno jedna od najčešćih stvari koja nas podsjeća na jesen pa zašto istu ne biste unijeli i u svoju spavaću sobu? Bez obzira na to je li riječ o pravom lišću u vazi ili samo neobičnim tapetama na zidu koje izgledaju s njihovim motivom, jedno je sigurno - ovaj detalj uistinu će donijeti pravi jesenski štih u vaš dom.

Foto: DigsDigs, Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:15