IZLOŽBA U SWANKY MONKEY GARDENU

Kako izmiksati Mozarta i Lennona?

Domagoj Kunić

Izložba radova kojima su neki od trenutno najzanimljivijih ilustratora iz Hrvatske pokušali spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti

U zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu će se 6. prosinca s početkom u 18 sati otvoriti izložba ilustracija Mix it up u trajanju od samo nekoliko sati. Svoje će radove prikazati neki od trenutno najzanimljivijih ilustratora koji djeluju iz Hrvatske - Filip Peraić, Ivan Blažetić – Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković. Zajednički nazivnik njihovih ilustracija je pitanje kako spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti, prema ideji Bruketa&Žinić&Grey tima, a na inicijativu i uz podršku vodećeg europskoga dobavljača papira IGEPA, čiju su paletu materijala ilustratori dobili na raspolaganje.

 

Crteži koji različitim tehnikama spajaju ljude koji su obilježili povijest, žele uvjeriti kako je svaka kombinacija, ma koliko nevjerojatna bila, moguća. Tako su na njima spojeni primjerice Mozart i Lennon, Mona Lisa i Elvis Presley, Madonna i Steve Jobs, Oprah i Tesla, Frida Kahlo i Mike Tyson, Queen Elisabeth i Abraham Lincoln. Sve je crteže IGEPA objavila u ograničenom izdanju kataloga čije je nedavno objavljivanje povod ove izložbe.

Domagoj Kunić
 

Na izložbi će prema istom principu glazbu miksati neočekivana kombinacija DJ-eva. S jedne strane DJ Kuna, poznat po svom nesvakidašnjem stilu i zaraznoj energiji te freestyle improvizaciji, a s druge DJ KMDNTMRK (komandantmrak) znan i pod imenom Tihomir Krklec kojem je osnovna ljubav vještina tetoviranja. 

Domagoj Kunić
 

Svi će posjetitelji moći okušati sreću u prepoznavanju likova na ilustracijama i osvojiti planer Igepa Plana papira sa personaliziranom ilustracijom jednog od autora izložbe. Izložba će trajati od 18 sati do zatvaranja Swanky Monkey Gardena.

Domagoj Kunić
 

Više: FacebookIGEPA Group, Bruketa&Žinić&Grey

Foto: Domagoj Kunić

Izdvajamo

Iz drugih medija