Kako opremiti mali stan?

Ovo je namještaj iz domaćih trgovina koji će vam pomoći da uštedite na prostoru

Danas smo za vas prikupili pregršt primjera namještaja koji štede prostor za vaš mali stan kako biste boravak u njemu učinili što ugodnijim, što u konačnici znači bolje organizirali stvari i dali svome domu moderan izgled kakav zaslužuje. Kod uređenja malih stanova postoje četiri kategorije namještaja koje vam mogu pomoći da na najbolji način uštedite na prostoru. Riječ je o: skrivenim prostorima za odlaganje stvari, multifunkcionalnom namještaju, sofama i foteljama za male stanove i policama za knjige.

Skrivena “skladišta”

Mali stan se može vrlo lako zakrčiti, a prostor za skladištenje stvari je često ograničen pa tako predmeti koji nemaju svoje mjesto u ormaru završe s ostalim hrpama na podu i drugim površinama. Rješenja za pohranu kao što su kutije, staklenke i košare često samo još više pridonose neredu u stanu. Dobro rješenje su skriveni prostori za pohranu. Skrivanje životnih potrepština iza vrata ili drugog pametnog namještaja daje vašem stanu čist, minimalistički ugođaj. Osim toga, omogućit ćete svojim omiljenim komadima namještaja poput sofe, stolića ili fotelje da dođu do izražaja i zablistaju u punom sjaju.

Savjet: Iako pojedini namještaj možda nije dizajniran za pohranu stvari to ne znači da sami ne možete pronaći kreativna rješenja kako ga iskoristiti u tu svrhu.

Multifunkcionalan namještaj

Kada je kvadratura ograničena, posljednja stvar koju trebate je neka prepreka u prostoru koja će vam smetati da se nesmetano krećete i u koju ćete stalno zapinjati. Naravno, to ne znači da trebate živjeti u praznom stanu već da biste trebali odabrati namještaj koji je multifunkcionalan, odnosno ima više funkcija. Namještaj koji možete potražiti u trgovinama i ima višenamjensku funkciju je:

  1. Otoman, ili još bolje otoman sa spremištem. On se može transformirati u ležaljku ili poslužiti kao stolić za kavu kada je to potrebno, ali i osigurati dodatni prostor za sjedenje.
  2. Sofa/stol može poslužiti kao improvizirani stol za blagovanje, stol ili sofa.
  3. Namještaj poput stolića koji mogu imati različite namjene, a pospremiti se mogu jedan ispod drugog.
  4. Klupa može poslužiti kao prostor za sjedenje u blagovaonici, stolić ili niska medijska komoda.

Sofe i fotelje za male stanove

Danas na tržištu postoji puno tvrtki koje u svojem asortimanu imaju cijeli niz sofa i namještaja za sjedenje baš za male prostore. Što ne čudi, s obzirom da kauč uzima najviše prostora u interijeru. Odlučite se za sofu koja ima pliću dubinu. Izbjegavajte velike sofe s velikim rukonaslonom. Manji rukonaslon također znači i više mjesta za sjedenje. Zapravo, sofa bez rukonaslona ili ležaljka s jednim rukonaslonom najbolje su rješenje za male prostore.

Police za knjige

Ormari ili police za knjige su spasitelji kada je u pitanju život u malom prostoru. Oni dolaze u svim oblicima, bojama i veličinama. Naš odabir nisu samo funkcionalni, već i vizualno atraktivni. Police za knjige u malom stanu možete iskoristiti vrlo kreativno i to:

  1. Kao pregradu za sobu koja će vizualno, ali i fizički razdvojiti dva prostora
  2. Za pohranjivanje kućnih kolekcija na jednom mjestu
  3. Kao kućni ured na kojem možete držati prijenosno računalo i printer
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:50