INSPIRACIJE ZA UREĐENJE BALKONA

KAKO POVEĆATI MALI BALKONSKI PROSTOR 10 fantastičnih rješenja koja uvijek pale

Kako bismo vam pomogli u osmišljavanju što kvalitetnijeg i boljeg uređenja vašeg malog balkona, za vas smo izdvojili najljepše vanjske prostore koji će vas, bez sumnje, u potpunosti oduševiti

Ako ste jedan od onih rijetkih sretnika koji imaju balkon u svom stanu, apartmanu ili kući, čestitamo vam! Uspjeli ste dobiti jedan od najtraženijih prostora koji dom može ponuditi. Nažalost, kao što možete i zaključiti, ovaj prostor često zna ostati neiskorišten. U većini slučajeva zbog toga što nije dovoljno velik da na njega stane sav namještaj koji želite iskoristiti. Međutim, kvadratura balkona ne bi vas nipošto smjela 'odvratiti' od stvaranja prekrasnog balkonskog prostora u kojem možete uživati ​​365 dana u godini.

Kako bismo vam pomogli u osmišljavanju što kvalitetnijeg i boljeg uređenja vašeg malog balkona, za vas smo izdvojili najljepše vanjske prostore koji će vas oduševiti.

Foto: Instagram/@ansku.jpg

1. Odlučite se za minimalizam

I mi sami vrlo dobro shvaćamo da minimalizam nije uvijek prvi izbor kad je riječ o uređenju prostora, ali ako raspolažete malom kvadraturom balkona - stvar je vrlo jednostavna. Minimalistički stil uređenja balkona tada je najbolja opcija, a iako podrazumijeva ograničenje u smislu izbora namještaja i ostalih dekorativnih elemenata u prostoru, to ne znači da ne možete eksperimentirati.

Foto: Instagram/@citychicdecor

2. Nabavite ljuljačku

Postoji uistinu nešto posebno kad govorimo o ljuljačkama u interijerima, a isto se odnosi i na uređenje balkona. Ako želite svome balkonu podariti boemskii štih, zašto se ne biste odlučili upravo za postavljanje ljuljačke?

Foto: Instagram/@decorateurhome_life

3. Uredite 'kutak' za čitanje

Postoji li što boljeg od divnog, smirujućeg kutka za čitanje na balkonu? Čak u slučaju da imate mali balkon, udoban stolac i odgovarajuća rasvjeta naprosto su savršeni za uređenje vanjskog prostora.

Foto: Instagram/@tanjasovulj

4. Iskoristite i najmanji slobodan prostor na zidu

Kako iskoristiti i najmanji dio ionako već skučenog balkona? Jedno od najboljih i najpametnijih rješenja definitivno se skriva u korištenju svakog slobodnog prostora, uključujući i onaj na zidu. Na njega možete postaviti tegle sa cvijećem, police ili rasvjetu - za što se god odlučili, nećete pogriiješiti.

Foto: Instagram/@warsawjungle

5. Biljke su uvijek pun pogodak

Zelenilo na balkonu nikad nije loša odluka, pogotovo ako želite da vaš balkonski prostor bude oaza za opuštanje. Osim toga, biljke ionako svaki eksterijer čine ljepšim i posebnijim, a to je ono na što uvijek ciljamo kad uređujemo svoj dom.

Foto: Instagram/@littlemisskolczi

6. Riješite se namještaja

Ne znate kako dobiti više sloodnog prostora na malom balkonu? Zašto se ne biste odvažili na riskantan potez pa se riješili 'klasičnog' namještaja? Osim klupice na balkon postavite dekorativne jastuke za sjedenje - to je savršeno rješenje za uređenje malog, ali kreativnog vanjskog prostora.

Foto: Instagram/@interiors_by_clara

7. Neka pogled govori za sve

Jedna od najvažnijih, a ponekad i najljepših stvari na balkonu zasigurno je pogled. Naime, često je pogled jedna od najposebnijih značajki balkona, bez obzira na to kolika je njegova kvadratura. Kako biste dodatno naglasili pogled s balkona, usmjerite sav namještaj prema ogradi - neka sav sjedeći namještaj bude okrenut prvenstveno tako da je pogled taj koji prevladava u eksterijeru.

Foto: Instagram/@_dope_design_

8. Nabavite 'vanjski' krevet umjesto sofe

Ako želite da vaš balkon i doslovno postane oaza za odmor i uživanje, umjesto klasične sofe radije izaberite 'vanjski' ležaj. Možete ga pozicionirati u čitavom jednom dijelu balkona, a iznad njega složiti elemente i ukrase koji će dodatno uljepšati čitavi prostor.

Foto: Instagram/@ponysailor

9. 'Poigrajte' se s uzorcima i materijalima

Različiti uzorci na divan način čine da svaki prostor izgleda prostranije, veće i zanimljivije. Ako na svom malom balkonu nemate previše slobodnog mjesta za dodavanje različitih komada namještaja, ostatak svog prostora 'upotpunite' uzorcima poput dekorativnih presvlaka za stolce, cvjetnih prostirki te sličnih materijala.

Foto: Instagram/@mybackyarddecor

10. Sve zajedno 'začinite' rasvjetom

Ako ste osoba koja ima tendenciju da koristi svoj balkon u večernjim satima, osvjetljenje je naprosto neophodno. Umjesto da se oslanjate na oštro nadzemno svjetlo ili ugrađene svjetiljke, stvorite rasvjetu s mekim fokusom kao što su lampe, svijeće ili LED lampice,. Ako nas pitate, to će stvoriti savršen ugođaj na vašem malom balkonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 13:45