Kartell, Philippe Starck i Autodesk

KARTELL - A.I. STOLICA: Prva stolica na svijetu izrađena od 100% recikliranog otpada koju je dizajnirala umjetna inteligencija

 

Kartell čini još jedan korak naprijed u stalnom zalaganju za održivost okoliša, nastavljajući putem industrijskog manifesta Kartell voli planetu. A. I. je nova stolica za koju tvrtka po prvi put koristi reciklirani materijal, prihvaćajući virtuozan postupak koji pomaže čišćenju okoliša ponovnom uporabom industrijskih otpadaka, pretvarajući ga u sirovine i na taj način aktivirajući sustav kružnog gospodarstva.

A. I. stolica je izrađena od 100% recikliranog termoplastičnog tehnopolimera dobivenog od čistog otpada koji je odložen i koji nije kontaminiran drugim materijalima. Izbor je diktiran mogućnošću, koja je danas dostupna samo tehnologijom, za upotrebu otpada koji jamči estetsku kvalitetu i strukturne potrebe proizvoda, smanjujući emisije potrebne za njegovu proizvodnju.

Zahvaljujući suradnji Kartella, Philippea Starcka i Autodeska, vodeće američke tvrtke u proizvodnji 3D inženjerskog i zabavnog softvera, stvorena je stolica nove generacije izrađena od 100% recikliranog materijala, dizajnirana kombiniranjem ljudske i umjetne inteligencije. Tehnološka istraživanja i razvoj, danas kao i prije sedamdesetak godina, omogućile su Kartellu da nastavi s prepoznavanjem novih dizajnerskih rješenja koristeći materijale koji se mogu regenerirati i koji nemaju negativan utjecaj na okoliš.

Dodana vrijednost A.I. leži u činjenici da je to prva dizajnerska stolica koju je umjetna inteligencija osmislila kao odgovor na input dizajnera (Philippe Starck) i stručnog znanja tvrtke (Kartell). Konkretno, kreativno razmišljanje, know-how tvrtke i umjetna inteligencija spojili su se kako bi razvili model stolice temeljen na algoritmu koji poštuje izvorni kratki input dizajnera i tvrtke - udobnu stolicu sa strukturalnom snagom i čvrstinom koja odražava jednu od Kartellovih glavnih vrijednosti: industrijski proizvod izvanredne estetske kvalitete.

Umjetna inteligencija ne zamjenjuje kreativu dizajnera, što je uvijek apsolutna nužnost projekta i standarde tvrtke za proizvodnju modela, ali pomaže ubrzavanju procesa izrade prototipa i planiranja, skraćujući vrijeme do tržišta. Znanje i kreativnost dizajnera neophodni su, a generativni dizajn jednostavno ih poboljšava, nudeći rješenja koja dizajneru omogućuju da radi s manje materijala, izbjegavajući otpad i, u konačnici, poštuje okoliš.

"Kartell svake godine istražuje nove tehnologije i nove materijale, postavljajući sve ambicioznije ciljeve, ne samo na industrijskoj razini, već i u pogledu poštivanja protokola održivosti" - kaže Claudio Luti, predsjednik uprave Kartella.

„Željeli smo biti prvi koji će iskoristiti ovu novu tehnologiju u sektoru opremanja, što nam omogućava kombiniranje generativnog dizajna, industrijske tehnologije i poštovanja okoliša. Stvorili smo ekološki proizvod nove generacije bez žrtvovanja estetske kvalitete i performansi, te istovremeno znatno skratili vrijeme izlaska na tržište “.

Više informacija potražite na: f-dizajn.hr

Foto: Kartell

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 20:22