Kišobran s kojim se sigurno nećete izgubiti

Objekt žudnje

Suzana Mišić i Hrvoje Graf iz studija za dizajn i razvoj proizvoda Luster osmislili su, dizajnirali i proizveli prototipove za jedan sasvim drukčiji kišobran. Vanjska strana je od platna s UV zaštitom, dok je s unutarnje strane otisnuta karta šireg zagrebačkog središta, ali može to biti i karta cijele Hrvatske, bilo kojeg grada ili njegova dijela.

Suvenir za 5

– Mi smo kišobrane napravili pod brendom Hura Bura koji smo zaštitili, a ideja nam je raditi kišobrane čija su posebnost upravo karte otisnute na unutrašnjosti. To je funkcionalni suvenir, a karta može biti bilo koje veličine i na njoj se može, primjerice, iscrtati turistička tura, mogu se posebno označiti znamenitosti u gradu, a imamo ideju o kišobranima na kojima bi bila otisnuta karta cijele Hrvatske, uz koju bismo nudili poseban flomaster s natpisom “I Was Here!”, kojim bi se na kišobranu mogla označavati mjesta koja je putnik posjetio – govore nam Suzana i Hrvoje. Osim funkcije suvenira, tvorci kišobran vide i kao genijalan, drukčiji poslovni dar.

Koristan poslovni dar

– Vidimo fantastičnu mogućnost, primjerice, za lance hotela ili tvrtke koje mogu na karti označiti svoje hotele, predstavništva ili poslovnice, a na vanjskom dijelu otisnuti logotip tvrtke. Mislimo da je takav kišobran upečatljiviji poslovni dar nego butelja vina, poklon-košara ili rokovnik i slični ‘klasični’ poslovni darovi – objašnjavaju Suzana i Hrvoje i dodaju da umjesto metalnih žica koje se savijaju na vjetru i pucaju, kišobran ima konstrukciju od fiberglasa.

– Fiberglas je materijal koji dopušta mogućnost da se okrene na suprotnu stranu za jakog vjetra, ali ga jednim potezom možete vratiti u prvobitni oblik i koristiti dalje, a ne baciti u koš. Dakle, osim što je funkcionalan i koristan u promidžbi, ima višestruku ekonomsko-ekološku vrijednost. Osim toga, tkanina na kišobranu ima UV zaštitu pa može služiti i kao suncobran pri obilasku, na primjer, dubrovačkih zidina – zaključio je kreativni dvojac.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:04