MIRISNI DIY

Jedan kreativan razlog zašto biste trebali ostavljati kore od mandarina

Vrijeme brzo leti pa će nam jednako tako brzo doći i onaj period kada će naše učionice, urede i domove ispunjavati miris mandarina - i to nadamo se onih domaćih, po mogućnosti neretvanskih.

Istinski ljubitelji mandarina već po mirisu prepoznaju one ukusne i domaće. Upravo za njih imamo jednu genijalnu i jednostavnu ideju - radi se o izradi mirisne svijeće. Prije svega, važno je da budete oprezni s izradom jer uključuje oštar nož, ulje i vatru. Kako biste bezbrižno uživali u svojoj svijeći od mandarine, jako je važno da pomno pratite sve upute.

Potrebno vam je sljedeće:

- jedna mandarina
- maslinovo ulje
- oštar nož
- mali ukrasni tanjur

Ogulite mandarinu kao na slici. Trebate dobiti dvije "čašice", i to tako da vam u jednoj ostane bijeli dio od mandarine koji će vam kasnije trebati za svijeću.

U jednu "čašicu" ulijte maslinovo ulje, i to tako da ovaj bijeli dio ostane vani, kao na slici. Maslinovo ulje je potrebno kako bi bijeli dio, jednom kada se upali, upijao ulje i ostao gorjeti. Svijeća će trajati dok ima ulja pomoću kojega gori.

Na gornjoj "čašici" napravite otvor u obliku u kojem god želite. Taj je otvor važan kako bi toplina izlazila iz kore mandarine te kako mandarina ne bi izgorjela. Kada ste gotovi, svijeću u kori od mandarine stavite na tanjur, a ostatak pojedite uživajući u mirisu.

Nemojte zaboraviti ugasiti svijeću prije spavanja!

Izvor: apartmenttherapy
Foto: Ashley Poskin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:54