INSPIRACIJE KOJE ĆETE OBOŽAVATI

Kreativne ideje kako funkcionalno opremiti malu kuhinju

Mala kuhinja ima svojih prednosti - udobnija je, lakša za održavanje i čišćenje, pristupačna te u njoj ne morate dugo tražiti različite stvari jer vam je sve pri ruci

Oduvijek govore da je kuhinja 'duša' svakog životnog prostora, ali uređenje male kuhinje predstavlja poseban izazov za svakog dizajnera interijera. Naime, nije lako uklopiti sve potrebne stvari u manji prostor.

Ako se i sami spremate za renoviranje kuhinje manje kvadrature, donosimo vam kreativne i praktične ideje koje će vas inspirirati.

Kuhinja u obliku slova L najviše odgovara većim prostorima, ali uz malo organizacije i kombiniranja savršeno će se uklopiti i u manjoj kuhinji. Takav raspored kuhinje omogućava lakše kretanje prilikom kuhanja, a ujedno stvara dojam ugodnog okruženja.

Izbor boje zidova, namještaja i drugih dekorativnih elemenata jako je važan kod opremanja manjih prostora. Tako ni kuhinja nije iznimka. Naime, kako biste vizualno povećali malu kuhinju, birajte bijelu boju za zidove, ali i svijetle kuhinjske elemente.

Postoje i neke stvari kojih biste se trebali kloniti. Izbjegavajte masivan kuhinjski namještaj koji će vam samo zauzeti slobodno mjesto u prostoriji te usput stvoriti dojam 'pretpanosti'. Minimalizam je uvijek dobitna kombinacija, kako u kuhinji, tako i ostalim sobama manje kvadrature.

Kad je riječ o rasvjeti, za manju kuhinju birajte stropne lampice, a možete ih ugraditi i u donje dijelove kuhinjskih ormarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 23:29