POSLOVNO CARSTVO U KUĆI

Kreativni kućni ured Instagram blogerice

Marsela se bavi fotografiranjem i pisanjem, a vlasnica je malog poduzeća Studio Mara. Također je  vrlo popularna hrvatska Instagram blogerica

Kreativka Marsela Glavina živi u Međimurju, u kući nedaleko od Čakovca. U svome lijepom domu, priznaje nam, najviše vremena voli provoditi, vjerovali ili ne, za radnim stolom. Možda vam to na prvu zvuči nevjerojatno, no kada vidite kako izgleda Marselin radni kutak od 15-ak četvornih metara, sve će vam biti jasno i sigurni smo da ćete poželjeti i sami svoje radno mjesto urediti baš u tom originalnom, ali i opuštajućem stilu.

- Prilikom uređenja radnog kutka bilo mi je vrlo bitno da taj prostor uredim tako da se u njemu uvijek osjećam ugodno i kreativno, s obzirom na to da mi se upravo na kreativnosti temelji velik dio posla. Iako sam umjetnička duša, također sam i veliki perfekcionist i ne podnosim nered ni bilo koji oblik kaosa pa moj radni kutak zapravo uvijek izgleda uredno, i to mi omogućava nesmetan rad - priča Marsela koja je za svoj kućni ured odabrala radni stol jednostavnog dizajna i neutralne, bijele boje. Na njemu drži samo ono što joj je nužno za rad: računalo, rokovnike, radnu lampu...

- Osim samog vizualnog izgleda, kod uređenja radnog kutka bilo mi je i vrlo važno da sve bude praktično, tako da sam se uglavnom vodila minimalizmom i jednostavnošću. Za razbijanje monotonije iskoristila sam nekoliko lijepih i ženstvenih dekoracija, a tu uvijek volim držati i nekakvu zelenu biljku ili buket svježeg cvijeća. Većina namještaja koji se nalazi u mom radnom kutku kupljena je u popularnoj Ikei, dok su detalji i dekoracije iz raznih trgovina za uređenje doma. Prevladavaju bijela boja te detalji u zlatnoj i nježnim pastelnim nijansama, poput prljavo ružičaste i mint zelene. Sve to zapravo čini skladan i harmoničan radni prostor u kojem je pravi gušt raditi - ističe Marsela.

Priznala nam je i kako je oduvijek sanjala o tome da bude sam svoj šef, a prošle je godine taj san konačno i realiziran.

- Kako radim doma te većinu vremena provodim upravo za radnim stolom, to je ujedno i jedan od mojih najdražih kutaka u domu koji dijelim s partnerom, također fotografom. Budući da smo oboje umjetnici, cijeli naš dom je uređen u tom nekakvom pomalo boemskom štihu. Sve u svemu, jako volimo na ovom mjestu boraviti i raditi jer na nas djeluje opuštajuće i zapravo nas čini jako sretnima - zaključuje.

Foto: Jura Trbuhović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 05:55