Život bez blagovaonice

Kreativno osmišljen prostor za uživanje u hrani

Odvojena blagovaonica više nije tako česta pojava u našim domovima kao nekada, pogotovo ako uzmemo u obzir popularnost otvorenog rasporeda životnih zona koji briše granice interijera i pretvara nekadašnji dnevni boravak u višenamjenski prostor. U malim stanovima odvajanje zasebnog prostora za blagovaonicu dodatni je izazov, pogotovo ako volite druženja uz finu večeru ili nedjeljni ručak u domaćoj atmosferi. Malo planiranja i istraživanje mogućih modela stolova pomoći će vam stvoriti funkcionalnu i lijepu zonu za blagovanje bez prave blagovaonice, a u nastavku se nalazi nekoliko ideja kako ih smjestiti u svoj dom.

Postoje brojni sklopivi stolovi koje možete uklopiti u svoj interijer i tako u tren oka stvoriti malu blagovaonicu koja jednako brzo može i nestati čim počistite svu hranu s tanjura. Zašto ne biste ugradili plohu stola u konstrukciju vaše police za knjige koja će, kada je zatvorena, prekriti pojedine police?



PRIMJERI KOJI ODUŠEVLJAVAJU! Sklopivi stolovi za male prostore

U malim prostorima praktično je rješenje, iako možda financijski malo zahtjevnije, dati izraditi namještaj za mini blagovaonicu kako bismo bili sigurni da će savršeno odgovarati prostoru koji nam je na raspolaganju. Točne dimenzije kutka u koji planirate smjestiti stol sa stolicama ili čak klupama za sjedenje jamče da ćete svoj prostor maksimalno iskoristiti.


Niski stolić u dnevnoj sobi u kombinaciji s brojnim jastučićima za sjedenje po podu možda nije najudobnije dugoročno rješenje, ali je u svakom slučaju zabavno!


Kreativno promišljanje jednosobnog prostora može rezultirati odličnim rješenjima poput spajanja kauča sa stolom za objedovanje! Kauč koji se proteže duž čitavog zida omogućuje udobno sjedenje za stolom u "blagovaonici". Jednako tako krevet u sobi možete iskoristiti kao dodatni prostor za sjedenje u slučaju da imate više gostiju na večeri. Što se samog stola tiče, svakako je praktično imati stol koji se može po potrebi rastvoriti i tako primiti i trostruko više ljudi nego inače.

Okrugli stolovi lako se mogu uklopiti u svaki slobodni kutak u stanu. Smjestite ga uz prozor, opremite se sklopivim stolicama koje možete staviti u uporabu kada dođu gosti, odaberite upečatljivu rasvjetu i stvorili ste lijep prostor za uživanje. Uza zid možete postaviti klupu kojom ćete povećati broj dostupnih mjesta i dobiti dodatni prostor za odlaganje predmeta!



Balkon je savršeno rješenje za ljetne večere na otvorenom pa čim malo zatopli, preselite se na svjež zrak i uživajte u slasnim obrocima. Koliko god bio mali, sigurno ima dovoljno mjesta za pomoćni stolić i dvije sklopive stolice. Niz lampica, par biljaka, svijeće i sve je spremno za romantiku.



U POTRAZI STE ZA SAVRŠENIM STOLOM ZA SVOJ MALI STAN? Donosimo 14 stolova idealnih za male prostore!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:07