Igračke koje potiču senzoriku

KUĆNA RADINOST Kreativke Katarine Bernat

Igračke i proizvodi za djecu koji potiču senzoriku. Domaći brend BebeLot je obiteljski biznis, a izrađuju lopte zvečke, didaktičke kocke, masažere za zubno meso, slinčeke...

Brend BebeLot puno je više od samih igračaka za djecu - priča je to o obitelji Bernat i proizvodima koje su oni sami osmislili kako bi pomogli svojoj malenoj Loti, po kojoj su brendu dali i ime.

Mama Katarina i tata Krešimir su se nakon Lotinog rođenja našli u situaciji da kćeri trebaju kupiti igračku koja joj je potrebna, ali je nigdje nisu mogli pronaći.

“Ideja se rodila iz potrebe naše Lote koja je rođena kao neurorizično dijete i trebala je koristiti posebne predmete za razvoj”

Kontrasti

- Ideja se rodila iz potrebe naše curice koja je rođenja kao neurorizično dijete. Nakon poroda Lota je trebala ići na vježbe i na redovite kontrole kod neuropedijatra i fizijatra, koji su nam sugerirali da u igri s Lotom koristimo crno-bijele, jasne kontraste jer isti potiču razvoj osjetila i drugih sposobnosti. Do tog trenutka nismo bili upoznati s činjenicom da bebe u prvim mjesecima svog života vide samo jake kontraste crne i bijele koji potiču vizualnu stimulaciju i pospješuju razvoj živčanog sustava - priča Katarina, koja kaže da su odmah otišli u trgovinu po takvu igračku. No, nisu imali sreće, nailazili su uglavnom na proizvode pastelnih boja s ponekim crno-bijelim dodatkom. Nisu imali druge nego da sami naprave što im treba.

Tako je tata Krešimir napravio crno-bijelu kocku. Izrezao ju je od stare spužve, a kupili su par crno-bijelih pamučnih materijala i Katarina je sašila Lotinu prvu igračku, koju ona i danas, dvije godine kasnije, uvijek nosi sa sobom. Nakon te njene igračke, roditelji su izradili jednake i za njene rođake. Potom im je prijatelj Krešo rekao da bi bilo dobro njihov mali crno-bijeli svijet predstaviti na društvenim mrežama, što je i učinio.

- Sve proizvode izrađujemo sami, suprug je zadužen za dizajn i odabir materijala, a ja za izradu. Oboje smo zaposleni, a i Lota traži svoje pa naša domaća radinost kreće s radom u kasnim večernjim satima, kada djevojčica ode na počinak. Od pomoći je i baka Sonja, od koje sam naslijedila ljubav prema šivanju i koja me naučila svemu što znam - priča Katarina.

Sve što proizvode napravljeno je od 100 posto pamučnog materijala

Svi njihovi proizvodi, a dosta su ih proizveli otkako su prije godinu i pol pokrenuli posao, nastali su iz osluškivanja Lotinih potreba ili pak iz potrebe njihovih klijenata. Tako je, primjerice, njihova BebeLot kutija osmišljena tako da u sebi ima sve što je bebi potrebno u prvim mjesecima života. Tu su lopta-zvečka, didaktička kocka, mali masažer za zubno meso i nepromočivi bavarin, odnosno, slinček. Cijena tog paketa je 230 kuna.

Velik broj kupaca

- Naši proizvodi osim vizualne stimulacije sadrže i različite strukture, materijale i aplikacije koje potiču senzoriku i zaigraju sva bebina osjetila - tu su trubica, zvečka, trakica, drveni elementi… Izrađeni su od 100 posto pamučnog materijala - kaže Katarina.

Najprodavanija je didaktička kocka, koja košta 100 kuna, a osim nje i BebeLot slikovnica, zvečka, šuškalice... Trenutni hit su aktivna podloga i velika lopta. Raspon cijena kreće se od 25 do 300 kuna, tako da su prihvatljivi svakom roditelju. Veliki broj kupaca, kaže Katarina, dolazi iz područja radne terapije, fizioterapije i pedijatrije, što im je veliki kompliment i pokazatelj da rade nešto dobro. Za više informacija pratite ih na Facebook profilu BebeLot19 i Instagram profilu @Bebelot handmade.

Foto: Boris Kovačev/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 05:51