StoryEditor
MALE KUHINJE

Kuhinja obitelji Blajić u Solinu: Evo kako iskoristiti prostor i u 4 m2 smjestiti zonu za kuhanje

Pogledajte kako je Sandre Blajić u svojoj maloj kuhinji uspijela smjestiti sve potrebno za kuhanje!
 PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX

Obitelj Blajić iz Solina našla se pred velikim izazovom: kako maksimalno iskoristiti prostor ispod kosine stropa u stanu te u samo 3,82 kvadrata ugraditi sve potrebne uređaje i pritom vizualno izdvojiti zonu za kuhanje od dnevnog boravka

Sandra Blajić iz Solina s pravom je ponosna na svoju kuhinju. Riječ je o prostoru manjem od četiri kvadrata, točnije 3,82 kvadrata, koji uz to nije nikakvom pregradom odvojen od dnevnog boravka. Ne treba ni reći da je bio veliki izazov urediti je, ali i pritom tim uređenjem postići dojam da je nekako izdvojena od dnevnog boravka, tako da onaj tko tamo sjedi nema direktan pogled na kuhinju. To je Sandri bilo jako važno, jer je tim vizualnim izdvajanjem uspjela zadržati svoju intimu dok priprema jela.
U kuhinji se nalazi sve što treba: pećnica, mikrovalna, perilica posuđa, frižider, ploča za kuhanje te sve one sitnice koje su potrebne za pripremu i posluživanje hrane.

image
PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX

- Suprug i ja smo imali ideju kako bismo htjeli da izgleda. Najbitnije nam je bilo, s obzirom na malu površinu s kojom raspolažemo, da izvučemo ono najbolje, da se iskoristi sve što se može, svaki kutak kako bismo dobili malu funkcionalnu kuhinju. Suprug je meni prepustio da odlučim kako će to sve izgledati, od boje pa nadalje, jer ipak sam ja ta koja tu više provodim vremena pa je tako smatrao ispravnim. Pridonio je ponekim savjetom koji sam prihvatila i u konačnici mogu reći da smo se na kraju zajedno složili da kuhinja bude ovakva kakva je - kaže Sandra i dodaje da je sreća što su oboje imali gotovo istu viziju: od boje do detalja. Zbog toga im se nije bilo teško dogovoriti što žele.

image
PAUN PAUNOVIĆ/CROPIX

Na kraju, kad su se dogovorili što točno žele, s nacrtom buduće kuhinje otišli su do stručnjaka kako bi dogovorili da ono na papiru postane stvarnost. Iz DanKüchena su im pomogli pri izradi kuhinje, koja je velikim dijelom bila po mjeri. Nije bilo moguće pronaći sve potrebno u tim dimenzijama koje su im bile potrebne, tako da je na kraju većina onoga što se u njihovoj kuhinji nalazi rađena baš za nju. Zbog toga su mogli primijeniti neka kreativna rješenja.

Narudžba

Većim dijelom kuhinja je ručno rađena u Dan Kuchenu

- U ovakvu malu kuhinju potrebno je da sve stane što svaka kuhinja mora sadržavati, a tome su pridonijeli kutni mehanizmi na izvlačenje, kao i male skrivene ladice koje se nalaze pri samom dnu kuhinje - pojašnjava Sandra.
Veliki izazov bio je sve to složiti i zbog oblika stana. Naime, jedan dio kuhinje hvata visoko potkrovlje, a drugi nisko, tako da je trebalo paziti da se svaki centimetar dobro iskoristi s obzirom i na te okolnosti.

- Najviše smo uživali kada je sve bilo gotovo, pa smo nas dvoje zajedno punili našu kuhinju svim potrebnim stvarima. Kad smo vidjeli da sve ima svoje mjesto, e tada smo bili presretni i ponosni što smo zajedničkim snagama uspjeli u onome što smo zamislili - zaključuje Sandra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2020 12:56