kutak za brzi obrok

Kuhinjski poluotoci kao zamjena za blagovaonicu

Foto: Pinterest

Kuhinjski poluotoci, koliko god njihov naziv neobično zvučao, razlikuju se od kuhinjskih otoka na jednak način kao što se razlikuju i geografski pojmovi otok i poluotok - kuhinjski poluotoci jednim su svojim dijelom pričvršćeni uz ostatak kuhinje i prirodno se nadovezuju na donje kuhinjske ormariće ili su jednom svojom stranom pričvršćeni uza zid. Često služe kao zamjena za blagovaonicu, pogotovo kada pružaju dovoljno prostora za više od dvije osobe, no ujedno služe i za vizualno odvajanje prostora kuhinje od ostatka često otvorenog rasporeda kata kuće ili stana. Kuhinjski otoci mogu biti različitih oblika i veličina, a sve ovisi o dostupnom prostoru i potrebama.

Foto: Elena Fateeva


Foto: Lauren Rubin Architecture


Foto: HGTV

Ova alternativa kuhinjskom otoku dobar je odabir ako nemate dovoljno prostora za funkcionalni samostojeći kuhinjski element, a svojim izgledom može se izdvajati od ostatka kuhinje ili, pak, savršeno uklopiti u dizajn te neizostavne prostorije u vašem domu. Možete se poigrati površinom samog poluotoka i njegovim oblikom, s osnovnom strukturom i oblikom nogu, visinom, dužinom i opremljenošću samog poluotoka pa tako on može skrivati ladice i police ili, pak, biti u potpunosti otvorenog tipa. Čak i ako je kratak, kuhinjski poluotok svejedno će biti praktičan dodatak kuhinji i idealan prostor za brzinski jutarnji zalogaj.


Foto: Poliform


Foto: Vicky’s Home

Dodavanjem kuhinjskog poluotoka u prostor stvara se ležeran kutak za doručkovanje, ispijanje čaše vina na kraju napornog radnog dana, rad za prijenosnim računalom ili sjeckanje povrća dok se družite s ukućanima koji sjede preko puta vas na barskim stolicama i pomažu vam u pripremi hranjivog obroka. U nastavku pogledajte raznolike, ali odlične primjere kuhinjskih poluotoka u interijerima i možda vas koji oduševi dovoljno da ga odlučite postaviti i u svojoj kuhinji!

Foto: Tiziano Bizzotto


Foto: German Cabo


Foto: Pedini


Foto: Instagram


Foto: Scavolini


Foto: Luciana Corwin


Foto: Erik Olsson


Foto: WNetwork


Foto: Amber InteriorsFoto: Caitlin Murray


Foto: House Beautiful


Foto: Gootani


Foto: HGTV


Foto: Studio Matsalla


Foto: SOMA Architekci


Foto: HGTV


Foto: Design Maze


Foto: Ariacasa


Foto: Lisa Gabrielson


Foto: Aster Cucine


Foto: Cucine Lube


Foto: Jarret Yoshida


Foto: Poliform


Foto: Icons Corner


Foto: Decor4More


Foto: 3XA


Foto: Snaidero


Foto: Sheila Salvitti


Foto: HGTV

 

Izvor: Trendir

Izdvajamo

Iz drugih medija