kutak za brzi obrok

Kuhinjski poluotoci kao zamjena za blagovaonicu

Kuhinjski poluotoci, koliko god njihov naziv neobično zvučao, razlikuju se od kuhinjskih otoka na jednak način kao što se razlikuju i geografski pojmovi otok i poluotok - kuhinjski poluotoci jednim su svojim dijelom pričvršćeni uz ostatak kuhinje i prirodno se nadovezuju na donje kuhinjske ormariće ili su jednom svojom stranom pričvršćeni uza zid. Često služe kao zamjena za blagovaonicu, pogotovo kada pružaju dovoljno prostora za više od dvije osobe, no ujedno služe i za vizualno odvajanje prostora kuhinje od ostatka često otvorenog rasporeda kata kuće ili stana. Kuhinjski otoci mogu biti različitih oblika i veličina, a sve ovisi o dostupnom prostoru i potrebama.



Ova alternativa kuhinjskom otoku dobar je odabir ako nemate dovoljno prostora za funkcionalni samostojeći kuhinjski element, a svojim izgledom može se izdvajati od ostatka kuhinje ili, pak, savršeno uklopiti u dizajn te neizostavne prostorije u vašem domu. Možete se poigrati površinom samog poluotoka i njegovim oblikom, s osnovnom strukturom i oblikom nogu, visinom, dužinom i opremljenošću samog poluotoka pa tako on može skrivati ladice i police ili, pak, biti u potpunosti otvorenog tipa. Čak i ako je kratak, kuhinjski poluotok svejedno će biti praktičan dodatak kuhinji i idealan prostor za brzinski jutarnji zalogaj.



Dodavanjem kuhinjskog poluotoka u prostor stvara se ležeran kutak za doručkovanje, ispijanje čaše vina na kraju napornog radnog dana, rad za prijenosnim računalom ili sjeckanje povrća dok se družite s ukućanima koji sjede preko puta vas na barskim stolicama i pomažu vam u pripremi hranjivog obroka. U nastavku pogledajte raznolike, ali odlične primjere kuhinjskih poluotoka u interijerima i možda vas koji oduševi dovoljno da ga odlučite postaviti i u svojoj kuhinji!






























Izvor: Trendir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:40