Inovacija

Lego lansira Braille Bricks

Slijepa i slabovidna djeca lakše će naučiti Brailleovo pismo. Set će sadržavati oko 250  kockica koje obuhvaćaju čitavu abecedu, brojeve 0-9, matematičke simbole, interaktivne igre...

Potaknuti pričama i idejama slijepih ljudi diljem svijeta, LEGO fondacija i LEGO grupa će pokrenuti inovacije koje mogu pomoći slijepoj i slabovidnoj djeci da uče kroz igru ​LEGO kockama.

Projekt LEGO Braille Bricks ima za cilj pomoći slijepoj i slabovidnoj djeci da nauče Brailleovo pismo na razigran i privlačan način koristeći LEGO kockice prilagođene Brailleovom pismu. LEGO Braille Bricks bit će oblikovan jednakim brojem klinova koji će se koristiti za pojedinačna slova i brojeve na Brailleovom pismu, dok će ostati potpuno kompatibilni s LEGO sustavom u igri. Kako bi se osiguralo da je alat uključiv, dopuštajući učiteljima slijepih i slabovidnih, učenicima i članovima obitelji da međusobno djeluju pod jednakim uvjetima, svaka kockica će također imati tiskano slovo ili znak.

Ova genijalna kombinacija donosi sasvim novi i razigrani pristup kako bi se slijepa i slabovidna djeca zainteresirala za učenje Brailleovog pisma, omogućujući im da razviju širinu vještina potrebnih za napredovanje i uspjeh u brzim tempom. Proizvod se trenutno testira na danskom, norveškom, engleskom i portugalskom jeziku, dok će se njemački, španjolski i francuski testirati u trećem tromjesečju 2019. godine kroz partnerske mreže na tržištima na kojima se provodi testiranje s partnerima. Set će sadržavati oko 250 LEGO Brailleovih kockica koje pokrivaju čitavu abecedu, brojeve 0-9, odabir matematičkih simbola i inspiraciju za podučavanje i interaktivne igre.

Više o svemu na www.lego.com.

Foto: LEGO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:15