AMBIENTA 2017.

Lijepa priča o proizvodnji u Hrvatskoj i regiji

Proizvodi koji su oduševili dizajnom, kvalitetom i pričom

Dizajnerica Ada Kezić izdvojila je autore i radove koji su, prema njezinu mišljenju, obilježili ovogodišnje izdanje poznatog sajma

Ambienta, 44. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koji se od 11. do 15. listopada održao na Zagrebačkom velesajmu, ove je godine bio iznimno zanimljiv i raznovrstan.

Ovogodišnja Ambienta, slažu se posjetitelji, predstavila je koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. Salon je razgledalo 20.044 posjetitelja. Posebno zanimljiva izlagačka cjelina bila je Design Zone koja je bila mjesto renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki, a svojom inovativnošću i dizajnom proizvoda osvojili su sve posjetitelje i medije.

- Cjelina Design Zone pokazala je najnovije dizajnerske proizvode i inovativna rješenja iz područja opremanja interijera i posebice namještaja. Mogu zaključiti da je Ambienta svakako bila vrlo zanimljiva i prepuna različitih rješenja i dizajnerskih proizvoda, što se može zahvaliti većem broju dizajnera i kreativnih timova koji su uz tradicionalna izlaganja proizvođača sudjelovali i prezentirali svoj rad - ističe poznata hrvatska dizajnerica Ada Kezić, koju smo zamolili da nam izdvoji svoje favorite na ovogodišnjoj Ambienti. Evo njenog odabira.

INOVATIVNA RJEŠENJA

Ovo su komadi koje vrijedi zapamtiti

Veliko zanimanje privukli su i Ab Ovo stolić Ane Armano Linta, outdoor kuhinja Nola proizvođača i dugogodišnjeg nagrađivanog izlagača Ambiente Dizzconcepta, Klara KiPo proizvođača Klara Gardening, stolić i ogledalo Quatrefoil dizajnerice Ade Kezić, proizvođača Stolarije Milak te inovativna rješenja Jurice Huljeva: modularni betonski radijator, “Burner” i Teepee lampe, viseće rasvjetno tijelo Polygon 9 Davorina Kulaša kao i mnoga druga inovativna i zanimljiva rješenja dizajnera i proizvođača.

Namještaj iz kolekcije Primum s potpisom MS&Wood

1. MS&Wood, proizvođač vrhunskog dizajniranog namještaja iz Bosne i Hercegovine sa svojom kolekcijom Primum dizajnera Ade Avdagića je dobio nagradu The Best Product Design (najbolji dizajn proizvoda). Dizajn odlikuju meke iako čvrste, zaobljene linije s vrlo interesantnim detaljima spojeva. Ne smije se niti zaobići i druga prikazana kolekcija Elle koja odiše mekim, ženstvenim i mladenačkim linijama čiji dizajn potpisuje Nataša Perković.

2. Nagradu The Best Product Design također je dobila i hotelska soba Linea koju su dizajnirali dvojac DIZ/VIZ Vedrana Skalić i Ivica Mamić. Jednostavan, pomalo strog i pročišćen dizajn kompletnog asortimana za opremanje hotelskih soba je primjenjiv u svim modernim hotelima visoke kategorije. Izvedba i materijali su visoke kvalitete što je karakteristika proizvođača Flo Contract/DI Čazma.

3. Moderna klasična kuhinja vrhunske izvedbe i uporabe modernih materijala, dezena i okova Stolarije Knapić “K Style” je dobila pak nagradu za dizajn. Klara Holetić potpisuje njen dizajn.

4. Od mladih dizajnera nagradu za prototip su dobili kreativni tim Jovanović, Pancer, Perković i Žunar za stol SecretArea proizvođača Prostoria.

5. Štand grupacije Florian izdvojio se svojim konceptom “Od šume do namještaja” i oblikovnim rješenjem od svih ostalih izložbenih prostora te je zasluženo dobio nagradu za dizajn i koncept.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:45