PRIJE & POSLIJE

MAKEOVER KUHINJE Pet tjedana i Ikein namještaj

 

Stari kuhinjski elementi, svijetle pločice, mnoštvo stvari koje vjerojatno uopće nisu potrebne... Sigurno ste se i sami u svojoj kuhinji nekada (ili trenutno) susreli s istom situacijom. To su sve znakovi da je možda vrijeme za malu renovaciju i osvježenje kuhinje.

Danas vam predstavljamo malu kuhinju koja je u pet tjedana preuređena do neprepoznatljivosti. Na zidove je postavljena svježa bijela boja, a pločice su zamijenjene laminatom. Izbacivanjem elemenata iz kuhinje vlasnici su napokon odlučili koje im stvari zaista ne trebaju tako da je ovo u isto vrijeme bilo i jedno veliko pospremanje koje im je bilo prijeko potrebno.

Stara kuhinja djelovala je jako skučeno upravo zbog tamnih visećih kuhinjskih ormarića. Stoga su se u novoj kuhinji odlučili u potpunosti riješiti ormarića i visoko postaviti bijele pločice. Na jednoj strani su postavljene dvije jednostavne police od svijetlog drva koje sada do izražaja stavljaju prozor, koji je prije bio sakriven iza kuhinjskih elemenata te nije davao prozračnost koju sada pruža kuhinji.

Skidanjem kuhinjskih ormarića vlasnici nisu izgubili na prostoru na pohranu. Kao odličnu alternativu postavili su ormariće oko novog hladnjaka. Što se osvjetljenja tiče, kako bi poboljšali rasvjetu, umjesto obične lampe na stropu, postavili su dva reda ugrađenih lampi koji daju više svjetlosti i bolje ju raspoređuju po prostoru.

U nastavku pogledajte kako je kuhinja izgledala prije, a kako fantastično i prozračno izgleda sada.

Foto: Chase & Leigh Johnson
Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:09