Mala kuhinja L oblika

Makeover kuhinje uz veliku uštedu je moguć!

 

Kada želimo osvježiti svoj prostor, često se zanesemo mišlju da treba promijeniti apsolutno sve kako bi se ostvario vidljivi napredak u uređenju našeg interijera. No, upravo male promjene mogu stvoriti potpuno drugačiji dojam u interijeru i pritom nam pomoći uštedjeti vrijeme, trud i novac. U kuhinjama u kojima su elementi ormarića u dobrom stanju ponekad je moguće samo promjenom kuhinjskih fronti, izmjenom detalja i nadogradnjom postojeće opreme modernizirati izgled ovog važnog prostora. U nastavku pogledajte izvrstan primjer renovacije u kojoj je osnovni kostur kuhinje ostao isti, a dodavanjem porculanskih pločica i izmjenom radnih ploha preuređena je kuhinja pretvorena u izvrstan i elegantan prostor.

Mala kuhinja L oblika s kuhinjskim otokom dobila je jednostavan makeover kako bi izgledala luksuznije i zanimljivije. Izvorni ormarići zadržani su u prostoru kako bi se uštedjelo na uređenju, a uklonjen je samo jedan viseći element da bi se dobio otvoreniji izgled same kuhinje. Time se oslobodio dodatni prostor za postavljanje novih pločica koje su na ovaj način još više došle do izražaja.

Pločice koje su postavljene neobičnog su oblika - izdužene porculanske heksagonalne pločice manjih dimenzija i zamućene svijetlosive boje iznimno su efektan detalj. Bijele fuge dodatno ističu geometrijski oblik mreže ovih horizontalno postavljenih pločica koje u potpunosti prekrivaju zid. Štoviše, pločice okružuju cijeli prozor iznad sudopera te posebno privlače pozornost.

Gornji ormarići dobili su nadogradnju u obliku ukrasnih letvica koji čine ormariće višima i elegantnijeg izgleda. Fronte nisu mijenjane, već su modernizirane novim ručkicama. Odabrani detalji poput slavine, spomenutih ručkica i kvaka izvedeni su u tamnoj bronci, a od tamnog je materijala i velika svjetiljka iznad sudopera. Čak se i hladnjak slaže s novim dekorom, a dodatni element crne boje kuhinjski je tepih s uzorkom.

Nove radne plohe izrađene su od laminata, čime se dodatno štedi. U projektu sa slika sama površina radnih ploha izrađena je tako da sjeda točno uza zid sa svih strana kako bi pločice funkcionirale kao zaštita. Laminat s uzorkom mramora bolje je rješenje u ovom prostoru od starih smeđih radnih ploha koje su prije bile iskorištene jer se tako stvara svjetliji dojam prostora. Toplinu u prostor unose biljke i pod od svijetlosmeđeg drveta.


Preuređenje ove kuhinje izvrstan je primjer kako zamjena detalja, postavljanje novih pločica i nove radne plohe mogu uvesti veliku promjenu u prostor a da se ne mijenja njegova osnovna struktura ni namještaj koji se u njemu nalazi.

Izvor: Centsational Girl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:31