Zabavan i opušten prostor!

Makeover spavaće sobe

 

Ograničena financijska sredstva ne moraju vam biti prepreka prilikom uređenja vašeg doma, pogotovo ako postepeno uređujete sobu po sobu sve dok svoj prostor ne dovedete do savršenstva. Tako je vlasnicima stana u New Yorku napokon na red došao i makeover spavaće sobe koju možete vidjeti u nastavku. Soba se nalazi u stanu u kojem je nekad živjelo troje muških cimera, a koji je ženski dodir pretvorio u prozračan i ugodan prostor za život koji zrači pozitivnom energijom.


U ogoljeni, muški stan udahnut je novi život, a prostorija koju možete vidjeti na fotografijama pretvorena je u pravo ljubavno gnijezdo. Kad je počelo uređenje cijeli je prostor ispražnjen, a jedini komad namještaja koji je zadržan bio je novi krevet. Cilj uređenja bio je stvoriti savršen prostor za odmaranje i opuštanje, ali i u prostor u kojem buja kreativnost i vlada veselje. Osnovna paleta odabrana za prostor kombinira boju drva, bijelu u velikim količinama te zelenu i plavu boju za detalje.


Veliki utjecaj na atmosferu u prostoriji imaju dekoracije pa se tako ovaj bračni par budi s pogledom na predivnu fotografiju Islanda koji su posjetili. Detalji zlaćane boje poput otvorene stalaže, lustera ili primjerice noćnih ormarića unose malo luksuza u prostor. Bjelina prostora dodatno je istaknuta odabirom bijele komode i bijele tapecirane klupe pri dnu kreveta.


Tkanine igraju posebnu ulogu u prostoru pa su tako za prozore odabrane tanke bijele zavjese koje ublažavaju svjetlost koja ulazi, ali istovremeno i dopuštaju da prostor bude preplavljen mekim dnevnim svjetlom. U sobi su postavljene i ukrasne biljke pa se na jednoj strani prostorije nalazi posađeni lirasti fikus, a s druge strane ukrasna vaza s egzotičnim listovima palme koji unose zelenilo u sobu, dok bjelinu dodatno narušavaju i odlični detalji u plavoj boji poput vaza, zidnih slika, jastučića ili pak kacige na polici. Toplinu u prostor unose elementi od drva i kože, kao i klasični parket na podu koji je dodatno ukrašen tepihom u podnožju kreveta. Zabavan i opušten prostor!

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:54