MasterCard® Design in Croatia EXPO+SHOP projekt

Najraskošnija ponuda suvremenih hrvatskih suvenira u Dubrovniku

MasterCard već drugu godinu, ove godine u još boljem, naprednijem izdanju, predstavlja MasterCard® Design in Croatia EXPO+SHOP projekt u prostoru dubrovačke Luže koji je svečano otvoren jučer, a ostat će otvoren za posjetitelje sve do do 25. rujna. Projekt afirmira hrvatski produkt-dizajn predstavljanjem kreativnih promišljanja hrvatskih dizajnera i time približava i omogućuje svim dubrovačkim domaćim i stranim gostima dostupnost originalnog hrvatskog dizajnerskog proizvoda. Uglavnom već etablirani dizajnerski hrvatski komadi produkt i modnog dizajna, dizajna nakita, dječjih igračaka, konceptualnih ideja i priča, funkcionalni su predmeti s estetskom komponentom koji povezuju hrvatsku tradiciju i suvremenu umjetnost.

Kulturni identitet

– Turisti i suveniri se u sociološkim interpretacijama mijenjaju i izgrađuju kroz vrijeme, prostor i značenja. Budući da je suvremeni turist postao i putnik, nerijetko avanturist, tako i pojam suvenira nadilazi kontekst detalja tradicijske kulture, prelazeći u područje dizajna koji formira i kulturni identitet zemlje.

Promocija Hrvatske

Svake godine odabrani hrvatski dizajneri sudjeluju u kreativnom promišljanju navedenih socioloških promjena koje dovode do dizajn-turizma, kad dizajn postaje nositelj kulturnog i gospodarskog razvoja, kao i strateško oruđe za održivost lokalne proizvodnje – objašnjavaju organizatori. MasterCard® Design in Croatia EXPO+SHOP tako nudi “suvremene suvenire”, u rasponu od konceptualne do utilitarne forme kojima će svaki domaći i strani turist promovirati Hrvatsku gdje god se nalazio. U nastavku vam predstavljamo nekoliko sjajnih radova koji su važan dio ovog projekta.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijlite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:28