Mini makeover kuhinje

I s malo novca možete redizajnirati kuhinju suptilnim, ali moćnim promjenama

Ponekad kad se morate suočiti sa zastarjelim prostorijama poput ove kuhinje prva stvar koju ćete pomisliti jest da ćete sigurno morati potrošiti puno da biste je modernizirali. No, ne mora biti tako, a ova kuhinja je odličan primjer i dokaz da se i s malo novca može uvelike utjecati na izgled i to jednostavnim, suptilnim, ali moćnim promjenama.

Prva od stvari koja je napravljena u ovoj kuhinji bilo je uklanjanje tapeta postavljenih uz rub zida. Sljedeća je bila promjena starih ručkica na kuhinjskim elementima koji su zastarjeloj kuhinji udahnuli novi život, a za njih ne treba izdvojiti bogatstvo.

Pod u kuhinji je zamijenjen novim linoleumom s geometrijskim neupadljivim dizajnom u sivoj boji koji izgleda odlično u kombinaciji sa smeđim kuhinjskim elementima, zar ne? Ako se odlučite za linoleum, a postoji veliki izbor boja i uzoraka i cjenovno je najbolja opcija, iz iskustva znamo da je uvijek bolje više puta izmjeriti prostoriju, odnosno sve dok vam izračun ne bude isti. Ako vam sadašnji pod nije oštećen i dotrajao, novu podlogu možete staviti bez uklanjanja postojeće. Još jedna dobra stvar s linoleumom je da ga ne trebate lijepiti.

Posljednja, ali jednako važna izmjena bila je postavljanje metro pločica na dio zida iznad doljnjeg kuhinjskog elementa. Nadalje, stara je kuhinjska plafonjera zamijenjena bijelim ventilatorom, a u prostoru iznad kuhinjskog šanka koji je nekada služio za odlaganje čaša i tanjura danas vlasnici drže knjige koje vole imati pri ruci. Nama se jako sviđa ovaj mini makeover, a vama?

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:21