MORSKI UGOĐAJ U STANU ILI KUĆI

Moderni domovi inspirirani mediteranskim stilom

Mediteranski stil obilježava grčke, talijanske, španjolske, ali i naše morske interijere te je još uvijek jedan od najpopularanijih stilova, i to zbog svoje jednostavnosti i opuštene atmosfere koja u tim prostorima prevladava tijekom cijele godine, a ne samo ljeti

Ako razmišljate o tome na koji način mediteranski stil uključiti u uređenje vlastitog doma, donosimo vam nekoliko zanimljivih ideja kako to napraviti.

Neutralni slojevi i boje

Neutralnost slojeva je savršen izbor za mnoge stilove dekoriranja, a pogotovo za domove uređene u mediteranskom stilu. Kako biste izbjegli 'sterilni' izgled prostora, pomiješajte različite nijanse, svaka kombinacija je dozvoljena. Dodavanje suptilnih boja također je dobra ideja, a plava pa čak i tirkizna boja osvježit će cijeli prostor.

Osim toga, neutralne boje i nijanse odlično pristaju namještaju od drva ili nekog drugog prirodnog materijala.

Možete se odlučiti i za prepoznatljive dekorativne brodiće, svjetionike, školjke, kormila, morske zvijezde ili slike mora. U interijeru će odlično izgledati sve kombinacije bijele i tamnoplave boje, kao i klasični prugasti 'mornarski' uzorak.

Vanjski namještaj za unutarnji prostor

Osim odabira suvremenog i udobnog namještaja za vaš interijer, možete koristiti i vanjski namještaj predviđen za opremanje balkona i terasa. Ovdje mislimo na pletene stolce, klupice, ljuljačke i ostali namještaj namijenjen eksterijerima.

Vanjski namještaj možete kombinirati s kožnim namještajem ili istaknuti suvremeni stil s elegantnim drvenim i šperpločnim predmetima.

Ne zaboravite na sobne biljke

Dom bez biljaka može djelovati nepotpuno. Naime, zeleni kutak u stanu jako je bitan u interijeru, pogotovo kad govorimo o mediteranskom stilu koji mnogo pažnje poklanja prirodnim materijalima i zelenilu.

Foto: DigsDigs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:51