Plakati

Multilokacijska izložba “Dizajn u gradu”: U napuštenim lokalima pothodnika kraj ulaza u Zagrebački velesajam

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 13.10.2019. u 11:34

Vizualni identitet izložbe projektira Organizam, a dizajn postava Oaza. Evo o čemu je točno riječ...

Ususret Interliberu, 8. studenog otvara se prva u seriji izložbi “Dizajn u gradu” u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice. Izložba će se do 28. studenog istodobno održavati na tri različite lokacije u javnom prostoru Zagreba, usko povezanim s nekim od fragmenta domaćeg dizajnerskog naslijeđa.

U napuštenim lokalima pothodnika kod glavnog ulaza u Zagrebački velesajam obrađivat će se teme oblikovanja knjiga i publikacija Mihajla Arsovskog te serije didaktičkih i propagandnih izložbi “Porodica i domaćinstvo”, održanih između 1957. i 1960. godine upravo na Zagrebačkom velesajmu.

Oblikovanje publikacije, dizajn Mihajlo Arsovski, TEKA

 

IZLOG

Njihova je svrha bila promicanje modernog stanovanja, ali i odijevanja i općenito širok raspon aspekata kvalitetnog svakodnevnog života. A dok budete išli pothodnikom prema Interliberu, obratite pozornost na signalizaciju koju je, u suradnji sa Zvonimirom Lončarićem, dizajnirao upravo Arsovski. Autorstvo izložbe potpisuje kustoski tim koji čine Marko Golub, Koraljka Vlajo, Marija Perkec, Matija Prica i Monika Džakić. Vizualni identitet izložbe projektira Organizam, a dizajn postava Oaza.

Oblikovanje publikacije, dizajn  Mihajlo Arsovski, BACANJE KOCKE

 

U plakatnim izlozima Kinematografa predstavit će se izbor nekih od najzanimljivijih filmskih plakata koje su dizajnirali autori Mihajlo Arsovski, Nenad Pepeonik, Mirko Ilić, Dalibor Martinis i Goran Trbuljak, vraćajući im tako na neki način njihovu izvornu funkciju i podsjećajući na jedno drugo vrijeme, kako za medij filma tako i samog plakata.

Filmski plakat, dizajn Nenad Pepeonik, LJUBICA

 

U izlogu Hrvatskog dizajnerskog društva bit će postavljen informacijski pano povezan sa 8. Mediteranskim igrama koje su se održale u Splitu prije točno 40 godina i donijele nam jedan od najkompleksnijih i najzanimljivijih primjera vizualnih identiteta koje su dizajnirali Boris Ljubičić i Tim vizualne komunikacije CIO.

Filmski plakat,  dizajn Mihajlo Arsovski, PROBOJ

 

PARTNERI

Suradnici na projektu “Dizajn u gradu” su Zvonimir Bešlić i Mia Bogovac. Izložbu organiziraju partneri na projektu Centar oblikovanja svakodnevice - Hrvatsko dizajnersko društvo, Bacači sjenki, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija.

Filmski plakat, dizajn Mirko Ilić, KO TO TAMO PEVA

Više na:  www.zv.hr

Izdvajamo

Iz drugih medija