PREDNOSTI I MANE

Nadgradni umivaonik, upečatljiv element svake kupaonice

 

Ako ovog proljeća planirate renovirati kupaonicu i još uvijek niste sigurni da li odabrati klasični, ugradbeni ili nadgradni umivaonik na dobrom ste mjestu jer smo ovaj članak posvetili umivaonicima i to nadgradnim. Nadgradni se umivaonici obično odabiru za kupaonice i mogu biti izrađeni od keramike, stakla, nehrđajućeg čelika, kamena, bakra ili mramora. Tu i tamo ih možete vidjeti u kuhinjama, a prisutni su i u gostinjskim sobama i apartmanima, ali više iz estetskih nego praktičnih razloga. U nastavku saznajte koje su mu prednosti, a što mane.

Prednosti

Nadgradnim umivaonikom brzo možete podići ukupan dojam vaše kupaonice, bez puno ulaganja. Instalacija je prilično jednostavna i ne traži rezanje elemenata kao što je to u slučaju u ugradbenim umivaonikom. Jednostavno ga možete zamijeniti novim ako smatrate da više nije dovoljno atraktivan. Uz to, nadgradni umivaonik zauzima manje prostora i ostavlja vam dovoljno mjesta za smještaj ostalih kupaonskih detalja.

Nedostaci

Nadgradni umivaonici su najmanje praktični. Zbog izloženih rubova bazena, skloni su lomljenju. Osigurani su samo na jednom mjestu, a ne na cijelom području, zbog čega nisu toliko stabilni kao ugradbeni umivaonici. Također, čišćenje je prilično zahtjevno, jer se voda konstantno preljeva, ukoliko pipu postavite visoko, a veći rub može biti problem nižim osobama ili djeci. Zato imajte to na umu dok birate i pogledajte naše primjere!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:13