Međunarodno natjecanje

Najbolji radovi dizajna i komunikacija: Bruketa predsjeda žirijem Luxembourg Design Awardsa

 

Međunarodno natjecanje Luxembourg Design Awards, koje organizira Design Luxembourg, održat će se 12. lipnja u luksemburškom Neimënster centru.

Najbolje radove u području dizajna i komunikacija bira i Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey, koji je ujedno i predsjednik žirija. Time se pridružio društvu koje čini sedam istaknutih osoba iz svijeta dizajna: Ana Loporcaro (Luksemburg), luksemburška ambasadorica dizajna prema inicijativi Design for Europe, Indrė Klimaitė (Berlin), grafička dizajnerica, istraživačica, predavačica i osnivačica studija Illegal i KlimaiteKlimaite, Mike Kus (V. Britanija), dizajner specijaliziran za brending, grafički i web dizajn, ilustraciju i fotografiju, Olaf Recht (Luksemburg), produkt dizajner specijaliziran za dizajn namještaja, unutarnje uređenje, brend i marketinške strategije, Severin Filek (Austrija), direktor Designa Austria, te Teresa Sdralevich (Belgija), slobodna dizajnerica, ilustratorica i autorica nekoliko slikovnica za odrasle i djecu.

Davor Bruketa inače je stalni član New York Cresta Awards žirija, a ranije je žirirao i druga prestižna natjecanja na području komunikacija kao što su Red Dot, D&AD London, Art Directors Club New York, New York Festivals, Graphis, Young Guns, Hiiibrand. Također, prvi je iz jugoistočne Europe predsjedao žirijem London International Awards.

Foto: Mirna Ptiček

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:08