Brend ART of Beginning

Najljepša uspomena na rođenje djeteta

Spojem entuzijazma, znanja i iskustva Keti i Zvone Mandića oduševili su javnost slikama koje slave dolazak prinove.

Sve je počelo rođenjem našeg djeteta. Taj je događaj u svakom pogledu promijenio naš život. Vjerojatno kao i većina novih roditelja, postali smo opsjednuti svojim djetetom, a upravo to nismo mogli razumjeti dok nismo dobili svoje.

Sva naslikavanja, ispunjavanje radosnica, izrade otisaka i sve ostalo bilo nam je pomalo smiješno, pa čak i čudno. A onda nas je taj jedan trenutak preobratio da smo i mi postali dio tog svijeta, a toga uopće nismo bili svjesni, samo naši prijatelji bez djece jesu - uz smiješak se prisjećaju Zvone i Keti Mandić, roditelji male Marte i osnivači brenda ART of Beginning koji vam predstavljamo.

RAZVOJ IDEJE

- Rođenje djeteta je najveći dar i vjerujemo da je to trenutak koji trebamo pamtiti zauvijek. Zato je moja žena odlučila napraviti nešto po tom pitanju. Igrom slučaja ja sam grafički dizajner, što je ona iskoristila i došla s idejom da sami napravimo nešto posebno. Odlučili smo se za dizajniranu sliku s podacima o rođenju, vizualiziranu na simpatičan način.

Bacili smo se u akciju osmišljavanja koncepta sadržaja, definirali vizualni stil i na kraju fotografirali potrebne objekte te, naravno, naš mali fotomodel. Kada smo sve posložili, shvatili smo da imamo genijalnu stvar. Što se tiče produkcije, odluka je pala na slikarsko platno, i to prvenstveno zbog dugovječnosti, ali i estetskih karakteristika. Dizajniranu sliku smo objesili na zid i divili se kao mala djeca u tvornici čokolade - priča Zvone i dodaje kako nije niti slutio da bi se sve to moglo izroditi u nešto više od lijepe uspomene.

No, sve se promijenilo s prvim dolascima prijatelja koji su pozitivno reagirali i gotovo svi koji su imali djecu izrazili su želju da takvo što definitivno i oni žele imati.

ISKUSNI TIM

Od tog trenutka sve je krenulo spontano. Uz njih, u proces nastajanja slika uključio se i cijeli tim profesionalaca. - Za copywriterski dio zaslužan je Davor Stanković kojemu je ovo bio zanimljiv projekt u kojemu je uživao raditi, jednim dijelom zbog niske razine stresa, a drugim zbog izazova. Produkciju slike, pak, radi Ivan Grubač iz Printworksa, čovjek sa zlatnim rukama i vrhunskim printerom. Ne smijemo zaboraviti ni našu vrijednu baku koja marljivo kao singerica šiva naša originalna pakiranja - nabrajaju.

A KOJI JE POSTUPAK IZRADE SLIKA?

- Prvo i najosnovnije je imati kvalitetnu fotografiju bebe, fotografiranu iz ptičje perspektive. Drugi je korak odabir jednog od nekoliko dizajniranih predložaka, a treći slanje svih potrebnih podataka koji se na predlošku mogu mijenjati. Sve ostalo je umjetnost - kažu i dodaju da kompletna procedura traje desetak dana, od trenutka predaje svih potrebnih informacija do uručenja slike.

Više na www.artofbeginning.com.

Foto: ART of Beginning, Maja Jokić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:50