INSPIRACIJE kOJE MAME UZDAHE

Najljepše dekoracije za uređenje kuhinje u jesenskom duhu

Pripremate svoj dom za jesen u koju smo već ozbiljno zakoračili? Tada, između istaloga, obavezno trebate ukrasiti jedno od najudobnijih mjesta u domu - svoju kuhinju

Za postizanje rustikalnog ugođaja s jesenskim motivima na stolove, kuhinjski otok ili hladnjak možete staviti malo bundeve. Grančice, češeri bora ili otpalo lišće potpuno su cool detalji koji dodaju topao ugođaj vašem domu. U nastavku možete pronaći nekoliko fotografija i primjera kako svoju kuhinju ukrasiti pravim jesenskim dekoracijama. Uživajte i inspirirajte se!

Bundeve

Bundeva, poznata i kao 'kraljica jeseni', još je jednom dočekala svoju sezonu. Naime, ova povrtnica, osim što je preukusna, može biti i savršeni rekvizit za dekoriranje doma, pa tako i vaše kuhinje. Što kažete na to da izdubite bundevu te u nju stavite rezano cvijeće, lišće i slične ukrase? To nije sve, bundeva vam također može poslužiti i za lakše dekoriranje stola za jelo. Primjerice, u izdubljenu bundevu možete staviti pribor za jelo, salvete ili svijeće. Dajte mašti na volju jer ideja je uistinu mnogo!

Rezano cvijeće

Cvijeće i drugo zelenilo, bez obzira na to bilo ono umjetno ili prirodno, važan je element svakog dekora u prostoru, kpa tako ni kuhinja nije iznimka. Možete eksperimentirati sa cvjetnim dekoracijama pa ih tako staviti na police, stol ili neko drugo mjesto po izboru. Isto tako, osim rezanog cvijeća možete odabrati i grančice - vašoj će kuhinji dati onaj traženi dašak jesenskog ugođaja koje će oduševiti i vas, ali jednako tako i vaše goste.

Otpalo lišće

Postoji li išta što nas podsjeća na jesen više od šarenog, raznobojnog lišća? I zato ne postoji razlog zašto upravo njega ne biste iskoristili kao pravu jesensku dekoraciju vašeg doma, između ostaloga i vaše kuhinje. Listove možete osušiti i oslikati, objesiti na špagu ili jednostavno polijepiti ispod prozora kao pravi jesenski detalj. To nije sve, prikupljenim lišćem možete popuniti i prozirnu vazu ili staklenu posudu te istoim ukrasiti kuhinjski stol.

Foto: Digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:24