TOP PET INSPIRACIJA

Najljepše ideje za dekoraciju prostora oko praznog kamina

 Instagram rachelaclingen/iluvchristmas1225
Evo kako brzo i jednostavno ukrasiti stari kamin!

Iako su kamini prvenstveno zamišljeni kao sredstva za grijanje, prednost je oduvijek bila i ta što osim funkcije imaju i određenu estetsku vrijednost, Kamini oduvijek služe dizajnerska dekoracija u interijeru. Međutim, u mnogim domovima, naročito onima sa starijim datumom izgradnje, kamini se ne koriste - ili zbog zastarjelih instalacija ili pak zbog upotrebe modernijih načina grijanja. Ako kod kuće imate kamin koji više ne koristite, zašto svejedno ne biste iskoristili prazan prostor oko njega, i u njemu, te ga učinili privlačnijim te ljepšim?

1. Ukrasite ga svijećama

Dekorativne svijeće savršeni su ukras u svačijem domu, pogotovo u zimskim danima kada se samo želimo ugrijati pod toplom dekom i opustiti uz omiljeni film. Ako uz sve to još imamo i kamin, ništa nam više ne treba!

Dizajnerica interijera Casey DeBois predlaže da nabavite mnogo dekorativnih svijeća koje će savršeno ukrasiti vaš nefunkiconalan kamin.

- Lagano ih pustite da se zapale kako bi se vosak rastopio. Način na koji rastopljeni vosak pada niz svijeću svrit će ovaj uistinu elegantan teksturni element - rekla je za My Domaine. Također ističe da to možete učiniti i sa 'staklenim' svijećama, ako želite sterilniji i glamurozniji izgled.

2. Dodajte cvijeće

Biljke i zelenilo uvijek su savršeno rješenje za jednostavnu dekoraciju koja će ispuniti vaš ionako prazan kamin. Cvijeće će također u vašem domu stvoriti divan vizualni efekt i pridonijeti dašku prirode u interijeru, što je pun pogodak u ovim danima kada ipak izbjegavamo biti predugo vani. Možete izabrati jedan veliki primjerak cvijeća ili pak se odlučiti na kombinaciju više različitih, manjih biljaka. Što god odabrali, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

3. Knjige

Mnogi su prazan kamin u svome domu iskoristili za 'stvaranje' dodatne biblioteke. Knjigama uistinu možete savršeno ukrasiti svoj kamin, a to je moguće napraviti na nekoliko različitih načinu. Možete postaviti dodatne zidne police na koje ćete poredati knjige i neke druge ukrase po želji, ali i knjigama jednostavno popuniti prazninu unutrašnjosti samog kamina.

4. Jesenske dekoracije

S obzirom na to da je jesen u punom jeku, zašto za uređenje svog nefunkcionalnog kamina ne biste upotrijebili jesenske dekoracije? Ne samo da su vam pristupačni i dostupni u prirodi, već ih možete nabaviti potpuno besplatno. Lišće, češeri, grančice... Sve su to ukrasi kojima možete dekorirati svoj kamin te podariti mu novi izgled.

5. Božićni ukrasi

Dolaskom studenoga blagdanski ugođaj već se polako osjeća u zraku, pa tako i kada je riječ o uređenju interijera. Adventski vijenci, razne božićne figurice i ostali ukrasi koji nas podsjećaju na nadolazeće blagdane mogu biti savršena dekoracija za vaš prazan kamin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:22