INSPIRACIJE ZA SVAKOGA

Najljepše ideje za uređenje hodnika u vašem domu

Hodnik je prva prostorija u koju ulazimo pa je vrlo važno kako ga mislimo urediti

Samo zato što hodnik nije 'soba' u tradicionalnom smislu, to ne znači da pri njegovom uređenju ne bismo morali dati sve od sebe. Naime, vaš hodnik prva je stvar koju gosti vide kada dođu u vaš dom, tako da ostavlja prvi dojam o ostatku izgleda kuće ili stana. Ako i sami razmišljate o renovaciji hodnika, a ne znate odakle početi, donosimo vam nekoliko zanimljivih i praktičnih interijera koji će vas inspirirati.

Bijela podloga u hodniku uvijek je dobar izbor, pogotovo ako je vaš hodnik uzak i nešto manje dimenzije. Naime, svijetla boja na zidovima manjeg prostora vizualno proširuje interijer. Ako želite stvoriti iluziju visine, za završni sloj stropa odaberite sjajni premaz kako biste usmjerili izvore svjetlosti. Svjetlost će se reflektirati, čineći prostor hodnika vizualno višim nego što zapravo jest.

Ako želite stvoriti dojam funkcionalnosti u vašem hodniku, zidovi ove prostorije idealni su za zanimljive dekoracije i praktične detalje. U slučaju da nemate dovoljno slobodnog mjesta za ormar, komodu ili ladicu, iskoristite svaki detalj u prostoru kao skladište za potrebne stvarčice. Pri tome vam mogu poslužiti zidne police, vješalice ili stolci u kutu prostorije.

Sentimentalnost je uvijek dobitna kombinacija pa zašto je onda ne biste uvrstili i u svoj dom? Zidove u vašem hodniku možete obogatiti i 'senzibilnim' ugođajem, a tu će vam pomoći fotografije dragih ljudi ili uspomene s putovanja na kojima ste uživali.

Ako ste malo hrabriji, zašto ne biste uredili zidove tapetama ili prugama? Za vas smo izdvojili hodnik na kojem pažnju privlače crno-bijele pruge koje ujedno i vizualno povisuju strop, a cijelu prostoriju čine većom.

Osim sentimentalnim fotografijama dragih osoba, zidove možete ukrasiti i nekim drugim dekorativnim elementima poput razglednica, suvenira, naljepnica ili omiljenih citata. Svi će ti detalji napraviti značajnu razliku u stambenom prostoru.

Kako bi vaš hodnik izgledao što funkcionalnije i praktičnije, na zid možete postaviti dekorativno ogledalo. I ne samo kao ukras, ogledalo će također vizualno proširiti prostor što je samo još jedan dodatni plus.

Volite li rustikalni stil uređenja, onda su drvene vješalice na zidovima savršen izbor za vas. Ovdje funkcionalnost susreće 'boho chic' stil te će sve zajedno odlično izgledati u svakom manjem, ali i većem prostoru. Drveni elementi najbolje se uklapaju u interijere uređene u skandinavskom ili minimalističkom stilu.

Kako vaši podovi ne bi izgledali jednolično ili dosadnjikavo, zašto se ne biste odlučili za rustikalne tepihe u hodniku? Ovdje možete pokazati svu svoju maštu, ne možete pogriješiti u izboru odgovarajućeg modela.

Foto: The Spruce.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:39