IDEJE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI

Najljepše inspiracije za zeleni kutak u stanu

Svakom domu je potrebno zelenilo, pogotovo sad kad su nam napokon stigli proljetni i sunčani dani. Da bismo vas potaknuli na to da i sami kod kuće napravite svoj 'zeleni kutak', donosimo vam nekoliko interijera koji oduševljavaju

Bilke nisu samo ukras u našim domovima, već imaju i mnogo dobrobiti za zdravlje. Naime, sobne biljke pročišćuju zrak u prostoriji, a navodno i popravljaju naše raspoloženje. Razna istraživanja pokazala su da se ljudi koji u svojim domovima imaju biljke osjećaju bolje, sretnije i manje su skloni depresiji.

Zašto onda ne biste i vi sami stvorili 'vrt' u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili možda na zatvorenoj terasi?

Ne biste bili jedini. Američki dekorater Hilton Carter bavi se upravo time - on uređuje stambene prostore zelenim biljkama koje su, kako i sam tvrdi na društvenim mrežama, ključne da bi nečiji dom bio ''potpun'. Na Instagramu ga trenutno prati više od 180 tisuća pratitelja, a on na njemu redovito objavljuje fotografije svojih radova koje oduzimaju dah već na prvi pogled.

Izdvojili smo nekoliko fantastičnih fotografija koje će vas motivirati i dati vam ideju kako svoj interijer raskošno 'obogatiti' zelenilom i podariti mu egzotičnu notu.

Foto: Instagram/Hilton Carter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:07