ODUŠEVITE SE I VI!

Najljepše kupaonice koje smo pronašli na Instagramu

 Instagram/@gold_is_a_neutral
Pogledajte koje smo najljepše kupaonice pronašli na Instagramu, neke od njih sigurno će vas nadahnuti na promjenu

Kada je riječ o uređenju našeg doma, često radimo jednu kardinalnu grešku, a to je ta da nerijetko nepravedno zanemarujemo kupaonicu. S obzirom na to da je ona uglavnom nešto manje kvadrature od ostatka doma, ne pridajemo joj toliko pažnje, a itekako bismo trebali. Ipak, s vremena na vrijeme imamo prilliku vidjeti i nešto svjetlije primjere - kupaonice za čije je uređenje utrošeno dosta vremena, ali i truda. Upravo vas u takve vodimo danas!

1. Biljke u kupaonici

Ako želite 'upotpuniti' svoju kupaonicu, ali ne želite nabavljati nove komade namještaja ili nekih drugih elemenata u prostoru - ne brinite. Osjećaj praznog prostora mogu u potpunosti promijeniti dekorativne biljke. Naime, upravo su biljke zvrstan način za popunjavanje praznog prostora uu domu, a osim toga u cijeli interijer unose dašak prirode i svježine.

2. Minimalizam

Nekad je izbjegavanje suvišnih detalja u prostoru najbolji mogući izbor. Prilikom uređenja kupaonice zato uvijek dobro razmislite o tome kako biste željeli da se u istom prostoru osjećate. Iako žive nijanse, različitost uzoraka i brojni detalji mogu biti zabavni i uzbudljivi, jednostavna minimalistička paleta može učiniti mnogo više.

3. Spa oaza

Zašto ne biste stvorili vlastiti spa doživljaj u kupaonici? Odabirom zidnih pločica visokog sjaja u imitaciji mramora, lijepih samostojeih kada, detalja poput podložaka, mirisnih svijeća ili ukrasnih biljaka bez problema ćete stvoriti pravi spa ugođaj u sbojoj kupaonici.

4. Svijetlo i prozračno

Ova minimalistička kupaonica toliko je lijepa draga da bismo se i sami mogli naći u iskušenju da cijeli dan provedemo unutra. Prirodno svjetlo, neutralna paleta boja i udobnost glavne su stavke ovog besprijekorno uređenog interijera.

5. Uzorci na zidovima

Zašto upravo vaša kupaonica ne bi mogla biti savršeno mjesto za testiranje pozadina i kreativnih uzoraka koji se ističu? Uzorci koji u velikim prostorijama možda ne dolaze do izražaja, u manjoj kupaonici mogu biti neodoljivi i u potpunosti 'tranformirati' interijer.

6. Tamni detalji koji se ističu

Ako ste malo hrabriji, zašto se ne biste odvažili na promjenu i na postojeću svijetlu podlogu u kupaonici dodali tamnije detalje? Osim što ćete na taj način 'osvježiti' ciijelu prostoriju, također će ista izgledati vizualno veće nego što zapravo jest.

7. Maleno, ali moćno

Dakako da vam mala kvadratura u prostoru može predstavljati određeno ograničenje, ali to ne znači da vaša kupaonica svejedno ne može izgledati glamurozno i sjajno. Mali predmeti kao što su prostirke za kupanje, ladice za kadu, 'plutajuće' police, biljke ili rasvjeta mogu itekako transformirati vašu kupaonicu, bez potrebe za mnogo slobodnog mjesta u prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 03:00