UDOBNOST NA PRVOM MJESTU

Najljepši rustikalni dnevni boravci koji će vas ugrijati ove zime

 Sara Ligorria-Tramp
Donosimo vam inspiracije kako jednostavno možete urediti vlastiti dnevni boravak u rustikalnom stilu

Rustikalni stil omiljen je u interijerima, a naročito u ovim zimskim mjesecima kada su toplina i udobnost najtraženije stavke. Naime, on nerijetko u naše domove donosi nostalgiju prošlosti koja nas podsjeća na lijepe uspomene iz djetinjstva te stvara pomalo romantični ugođaj. Karakteriziraju ga prirodni materijali, a od njih prvenstveno prevladavaju drvo, koža i kamen. Rustikalni stil takoođer donosi određenu čaroliju u prostoru u kojem se nalazi, i to upravo zbog te njegove uske povezanosti s prirodom.

1. Kombinacija kože i kamena

Zbog svih svojih karakteristika, rustikalni stil uređenja savršeno se uklapa s modernim elementima u domu. Ovaj otvoreni i prozračni dnevni boravak dokazuje da bez problema možete imati najbolje od oba svijeta. Kožni kauč uparen s geometrijskim stolom za kavu izgleda sjajno, dok ugradbeni kamin na pregradi od tamnog kamena samo dodatno povezuje navedene dijelove u domu. Isto tako, drvo i prozorska vrata ističu ono najbolje iz prirode.

2. Bijela boja koja se proteže od poda do stropa

Drvene grede u potpunosti obojene bijelom bojom u ovom se dnevnom boravku protežu od poda pa sve do stropa te su kao takve savršena dekoracija u rustikalnom stilu uređenja dnevnog boravka. I ne samo to, dodavanje neusklađenih kariranih obrazaca i trendi 'čupavih' tepiha unijet će u vaš prostor idealan pravi obiteljski ugođaj, idealan u ovim hladnim zimskim danima.

3. Krzno kao materijal

Krzno je jedan od klasičnih prirodniih materijala karakterističnih upravo za rustikalni stil uređenja. Zato potražite namještaj u toplim drvenim tonovima i dodatno dotjerajte prostor krznenim teksturama (stolci, tepisi, jastuci ili deke). Izbor je isključivo na vama.

4. Prirodne linije namještaja

Tajna stvaranja predivnog rustikalnog ugođaja u dnevnom boravku jest držati se prirodnih i organskih linija. Drugim riječima, ne birajte ništa previše strukturirano ako planirate svoju dnevnu sobu urediti u rustikalnom karakteru. U vom interijeru nalazi se vrhunski prirodni stolić za kavu od drveta, a stolci od kože sa zaobljenim rubovima izgledaju i više nego savršeno u postojećoj kombinaciji.

5. Rustikalni minimalizam

Ako se kojim slučajem dvoumite između rustikalnog i minimalističkog stila uređenja, zašto se ne biste odlučili za kombiinaciju oba stila? Paleta bijelih boja održava dojam određene čistoće u prostoru, dok kombinacija betona i drva u boravku daje mnogo prirodnih, rustikalnih vibracija. Moramo priznati da nam ova, na prvu vrlo neobična kombinacija stilova, izgleda sjajno!

Izvor: My Domaine

Foto: Sara Ligorria-Tramp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 20:07