RECIKLIRANI UKRASI

Ne bacajte boce! Pogledajte kako ih sve možete iskoristiti u svom dvorištu i domu!

 

Preselili smo se iz zatvorenih boravaka u svoj vrt, na balkone, terase i dvorišta, pa je sasvim logično da ih želimo dovesti u red i možda čak ukrasiti na jedinstven i kreativan način. Iskoristimo li predmete koje već imamo doma te nešto pritom i recikliramo, još bolje!

Današnji primjeri predstavljaju zabavne načine kako iskoristiti staklene i plastične boce pa idući put kada sa svojim veselim društvom otvorite bocu vina ili vode sjetite se da je poslije možete prenamijeniti u simpatičnu hranilicu za ptice, dvorišnu rasvjetu i elegantan ukras na vašem stolu!

Od drvenih dasaka izradite kućicu za ptice, pričvrstite metalni držač za pozadinu, ispunite dno kućice hranom, a potom napunjenu staklenu bocu smjestite u metalni držač naopačke. Detaljne upute potražite na poveznici.

Od običnih plastičnih boca za vodu možete napraviti i predivnu zavjesu. Kako? Saznaj ovdje!

Nekoliko boca, božićne lampice i štapovi sve su što vam je potrebno kako biste stvorili čarobnu atmosferu u svojem dvorištu. Više informacija i savjeta nalazi se na linku.

Želite li uvijek znati što ste zasadili u kojem dijelu vrta, poslužite se manjim staklenim bočicama kao oznakama! Crnom bojom za staklo stvorite oblačiće na dnu bočica, a bijelom potom ispišite naziv biljaka koje ste zasadili. Kako sve to izvesti potražite na tutorijalu.

Staklenim bocama možete stvoriti toplo ozračje potrebno pojedinim biljkama u vašem vrtu da bujaju i rastu. Sunčeva svjetlost zagrijava zrak u ovako postavljenim bocama, a zrak potom zagrijava tlo oko biljke. Doznajte više o ovom praktičnoj metodi vrtlarenja ovdje.

Od staklene boce možete izraditi ne samo hranilicu, nego i pojilicu za ptice! Evo kako.

Za izradu ovih pametnih teglica za cvijeće i začinsko bilje trebat će vam malo vještine, ali vrijedi truda jer je zapravo riječ o praktičnom sustavu samozalijevanja! Izradite ga na ovaj način.

Ovaj mali projekt predstavlja odličnu dekoraciju za stol u vašem vrtu, a pritom će tjerati dosadne komarce. Riječ je o svijećama s mirisom limunske trave koje možete izraditi ovako.

Izrada zida od boca zahtjevniji je pothvat, ali vam omogućuje da dobijete malo privatnosti u svojem domu. Upute se nalaze na poveznici.

Prazne boce, malo boje, malo užeta, koji potez kredom i svježe cvijeće dovoljni su da stvorite predivan ukras za stol u svojem domu! Primjer sa slike opisan je na linku.

Jednostavna hranilica za ptičice sa slike izrađena je od staklene boce u kojoj je pri dnu bušilicom izbušena rupa! Detaljnije upute nalaze se na poveznici.

U nastavku pogledajte još lijepih primjera!

Cam-Kavanozlar-ile-Ev-Dekorasyonu-7-503x700.jpg

Izvor: Country Living

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2024 04:08