ZAPANJUJUĆI ZAGREBAČKI IZLOZI

NE MORATE DO PARIZA! Ovih se deset adventskih izloga ni Francuzi ne bi posramili!

Dizajnerica Snješka Kožul uredila je showroom vrtnog centra Iris MBM. Kroz ove zagrebačke izloge dizajnerica je htjela prikazati različita adventska raspoloženja. Svaki izlog ima drugačiji ambijent, boje i općenito priču adventskih zagrebačkih izloga

U showroomu zagrebačkog vrtnog centra Iris MBM dizajnerica Snješka Kožul osmislila je i postavila deset malih božićnih linija, u kojima je odlučila dočarati razne vrste blagdanskog raspoloženje.

To joj je pošlo za rukom: njezino uređenje pokriva sve strane blagdana koji su pred nama: prostorije su šarene, pune dekorativnih sitnica, tople i lijepe. Svaka je drukčija, uređena na neki svoj način i posve različita od susjedne. Prvoj je tako naziv “Mountain Joy”, a inspiracija za njezino uređenje dolazi iz vremena carske Rusije. Ima tamo Orašara, snijega, raskošnih stolica za odmor...

TONOVI

- Odmah do nje uredila sam “Magic Forest”, koja je sva zelena. Tu je vila posve obrasla mahovinom, patuljci, saonice, bršljan, stabla... Kao i u svakoj prostoriji, i tu je smješteno drvce, mislim da ne može bez njega, no ovdje su kuglice zelene boje, a stabla obrasla u bršljan - priča Snješka.

Pokazuje i “Winter Luxury”, koji udovoljava ljubavi koju svi osjećaju prema zlatnoj boji, barem u ovo doba godine. Zato je odabrala niz zlatnih detalja, poput lampa i lanterni, koje je lako uklopila u moderan stan, opremljen tamnim namještajem. Dojam je odličan: zlatni ukrasi nisu kičasti, nego podižu prostor.

- Slijedeća je pristorija neizostavno bijela i srebrna. Nazvala sam je “White Dream” i u njoj se koristim tonovima koji su oduvijek privlačili ljude svojom elegancijom. Koristila sam kuglice, male borove, staklene posude, kristale, šljokice... Svi ukrasi su stakleni i većina njih je ručno rađena - pojašnjava Snješka.

U prostoriji nazvanoj “Girly Delight” nalaze se stvari koje bi svoj dom pronašle u sobi neke djevojčice ili djevojke. Sve je ružičasto i bež: božićna drvca, ukrasi, jastuci, vjeverice, jeleni, dok je kamin ipak bijele boje... No, nije te ružičaste boje previše: dojam je jednostavno “girly”.

- Iza ugla je potpuno drugačije uređenje. Tu sam liniju nazvala “Spicy Flame” jer je uređena vatreno, živo. To je Božić za malo hrabrije, svakako. Ima tu svega: perja, viline kose, perlica, jakih boja... Bor je ukrašen drugačijim kuglicama: onima u obliku gitare, štikle, boce vina, kovčega... - pokazuje Snješka.

KUGLICE

Tik do tog začinjenijeg prostora nalazi se nešto posve drugačije. Snješka je taj prostor nazvala “Moonlight Shadow”, jer joj je inspiracija bila mjesečina. Zato su boje predmeta plave, bijele, sive... Riječ je, pojašnjava, o jednoj romantičnoj noćnoj priči koja se odvija u zadnjim danima prosinca. Tu su oblak i mjesec, koje promatramo na nebu, a tu je i topla plava deka, kako bismo se dobro umotali, da nas hladnoća ne dotakne.

- Idući koji sam htjela napraviti jedan je koji sigurno ljudi neće imati doma. Ili, tko zna, možda ovo moje uređenje nekoga potakne, pa sebi tako uredi životni prostor. Riječ je o kazališnom uređenju, zato sam ga i nazvala “Teather Christmas”. Maske, perje i raznobojni ukrasni papiri tu su glavna dekoracija - pojašnjava Snješka.

Ostala su nam još samo dva uređenja: jedan je “White Story”, posvećen šumi koju je zatrpao snijeg. Ima tamo i životinja: bijelih sova, konja... Kuglice na drvcu su staklene, a od istog su materijala izrađeni i češeri. Ima snijega, zelenila... Svega što jedna šuma “traži”.

- Odlučila sam ovu priču završiti tradicionalnim uređenjem - tu sam malu liniju nazvala “Be Mine Red”. Ima tu kariranog, drvca, kutija, vrećica s poklonima... Sve to razvozi vjeverica na željeznom biciklu, kao i limeni vlakići - dodaje Snješka.

Izlog pod nazivom “Winter Luxury” udovoljava ljubavi koju svi osjećamo prema zlatnoj boji. Ovdje je niz zlatnih detalja poput lampi i lanterni (fotografija lijevo)

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:39