TRENDOVI U OPREMANJU INTERIJERA

Neka blista sa stropa i sa poda: zlato, fume i bronca

    AUTOR:
    • Marijana Galović

  • OBJAVLJENO:
  • 18.03.2019. u 22:41

Lampe postaju pravi nakit prostora! Kad je riječ o trendovima u dizajnu rasvjetnih tijela, polako nas se vraćaju raskoš i luksuz

Svjetla danju imamo sve više, red je da osvjetlamo i svoje najdraže prostorije. Inspiraciju nalazimo u glamuroznim lampama koje, unatoč svom zlatu i bakru, izgledaju kao da lebde u zraku!

Trend u dizajnu rasvjetnih tijela, kao i na drugim elementima u domu, definitivno su zlatne, fume i brončane lampe. Kroz niz fotografija, pokazat ćemo vam koji su "komadi nakita" za strop i pod posebno traženi u opremanju interijera.

media.designerpages.com


West Elm


West Elm


West Elm


West Elm


West Elm

Kao stil postaje dominantniji rustikalan i vintage, i dalje uz popularnu industrijsku rasvjetu. Tako se kao materijal uz metalne i cementne visilice, pojavljuje rasvjeta od konopa, drva i keramičke vintage rasvjetne instalacije.

etsy.com


fatshackvintage.com

etsy.com


modernlove20.com


Industville Ltd

Kako u dizajnu interijera gotovo nikad nije prisutan samo jedan stil uređenja, tako i pri odabiru rasvjete treba imati na umu da se polako vraća raskoš i luksuz.

Sve se više koriste i luksuzniji materijali, poput kristala i murano stakla, a kako su takva rasvjetna tijela gotovo u pravilu ekstravagantna, njihova publika nije toliko velika kao ona koja je zainteresirana za minimalizam koji je uvijek sveprisutan i popularan. U tom kontekstu moramo izdvojiti tanke uske led visilice i male visilice stožastih i okruglih formi. U modi su i staklene visilice koje se koriste u dnevnim sobama, blagovaonicama ili iznad šanka. Dobra lampa ili dobar luster postaje imperativ u prostoru, ukras, gotovo kao nakit. Nadalje, sve se više koristi indirektna rasvjeta kako bi se dodatno oplemenio prostor i istaknuli detalji.

Zuiver BV


ebay.com


pintereset.com


modernfloorlamps.net


The Land of Nod


sterkonline.nl


behance.net


Stylecaster


Style Curator


Coco Lapine Design


notonthehighstreet.com

Izvor: Pinterest

Izdvajamo

Iz drugih medija