INSPIRACIJA

Nekoliko fantastičnih ideja za uređenje zida u blagovaonici

Kada pomislite na uređenje zida u blagovaonici, padne li vam prvo na pamet slika s voćem?

Blagovaonica je prostorija u kojoj uživamo u hrani i druženjima s našim najdražima. Kako bismo se osjećali još bolje u svojoj blagovaonici, možemo je besprijekorno urediti. Osim stola na kojem bi bilo savršeno da uvijek stoji svježi buket cvijeća i zdjela s voćem, ako želimo blagovaonicu koja će pokupiti same pohvale, bilo bi odlično urediti i njene zidove - ili samo onaj jedan glavni istaknuti zid.

U nastavku donosimo nekoliko ideja za uređenje.

Tapete

Ako imate taj jedan zid koji djeluje zaista prazno, a nemate previše inspiracije niti strpljenja za uređenje, analizirajte paletu boja u svojoj blagovaonici i eventualno kuhinji, ako se nalaze u otvorenom tlocrtu. Zatim pogledajte što se od samoljepljivih tapeta nudi u trgovinama u vašem gradu i na internetu, a da odgovara vašoj paleti boja.

Slike

Umjesto da u sredinu zida stavite jednu sliku, napravite jednostavnu galeriju slika. Na internetu potražite jednostavne ilustracije koje možete odnijeti na printanje u dimenziji četiri velika jednaka okvira.

Ogledala

Ako tražite elenatan izgled svoje male blagovaonice, ogledala su odlična opcija. Osim što će vizualno proširiti sam prostor, ako imaju zanimljive okvire, divno će se uklopiti na gotovo svaki zid. Odlična su opcija kada želite naglasiti samo jedan zid u kući.

Kombinacija više elemenata

Ako je vaša blagovaonica rustikalnijeg ili eklektičnog stila, poigrajte se s više elemenata i nekoliko DIY projekata. Veliki sat, slova, stari kuhinjski pribor koji možete prebojati u nijansu koja vam odgovara, mala ploča, natpisi u rustikalnim okvirima... Vjerojatno će vam trebati neko vrijeme da sakupite sve te stvari ali isplatit će se. Nakon što ih sakupite, prvo ih posložite na veliku površinu kako biste pomno organizirali raspored koji će se savršeno slagati.

Police

Još jedna odlična ideja, pogotovo za male prostore, su police. Možete ih posložiti u nekoliko redova, a na njih slagati posuđe ili samo biti kreativni s dekorativnim elementima. Ovo je opcija odlična za one kojima brzo dosade uređenja u domu jer ćete sadržaj polica moći mijenjati kako god i kada god to poželite.

Dodatan savjet: Osvjetljenje kao dodatak

Ako je zid vaše blagovaonice već uređen ili ipak nemate inspiracije, možete postaviti dodatno osvjetljenje. Podna lampa u kutu blagovaonice ili nekoliko zidnih lampi stvorit će u potpunosti drugačiji ugođaj u vašem blagovaonskom interijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:13