BLOG BLUE HORTENSIA

Nely Brkić: “Moj blog čitaju čak i muškarci koji nerijetko ostavljaju i komentare ispod tema”

Nely Brkić je kreativna svaštarka kako privatno, tako i profesionalno. Barem tako ona opisuje sebe. Kaže kako je spoj romantičarke koja voli svoj vrt, fotografiju, kuhanje i žene koja uživa u svome poslu dizajnera interijera. Domaćoj javnosti je, pak, najpoznatija kao autorica diljem cijele zemlje čitanog bloga Blue Hortensia.

- Moj blog nastao je iz želje da podijelim vlastitu kreativnost sa drugima, te ostvarim povezanost sa ljudima sličnih afiniteta. Meni je osobno dosta dugo trebalio da se odvažim započeti pisanje vlastitog bloga, jer nisam imala nikakvog prethodnog iskustva u bilo čemu sličnom. Sada sa sigurnošću mogu reći da mislim kako blog uopće nije teško otvoriti, potrebno je samo imati osmišljen koncept kroz teme o kojima želite pisati i poraditi na fotografijama koje blogu daju vizualni dojam, a on je presudan - smatra Nely koja gaji veliku ljubav prema vrtu i interijerima koja se, otkriva, razvila onog trenutka kada je ostvarila san o vlastitom domu i okućnici što joj je dalo slobodu urediti po svome u shabby stilu.

Ova Osječanka je spoj romantičarke koja voli svoj dom, fotografiju, kuhanje i žene koja uživa u onome čime se bavi, dizajnu interijera, što je očito u svim njezinim postovima

- Skandinavski blogovi i njemačke blogerice su mi oduvijek bili velika inspiracija, tako je i dan danas s užitkom ih pratim. Svojim blogom želim poticati ljude na kreativnost u njima samima potaknuti ih da žive jednostavnim životom, vodeći se parolom da život čine lijepe sitnice - objašnjava kreativna Osječanka i otkriva kako je jako zadovoljna jer ima puno čitatelja i to vrlo različitih profila ljudi koje njezin blog zanima, a posebno je ponosna na muškarce koji prate blog i ostavljaju komentar o zanimljivoj temi koju su pročitali.

Nely pitamo može li se od bloganja u Hrvatskoj živjeti?

- Ja osobno nemam iskustva da se od bloga može živjeti, mislim da svjetski blogeri mogu više reći na tu temu, kod njih je živjeti od bloga moguće. Blog sfera u Hrvatskoj čini mi se da je orijentirana najviše na modne blogove, a prema mom mišljenju kronično manjka blogova o uređenju doma i vrta - kaže i dodaje kako na njenom blogu najbolju prolaznost imaju teme koje se tiču uradi sam tutorijala ili kuharski recepti koje sama piše, iako i teme o uređenju vrta i doma ne zaostaju.

Kako sve to izgleda možete provjeriti na adresi nely-bluehortensia.blogspot.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 20:03