Nova proljetna Ikeina kolekcija Bråkig 2014

Vedra, razigrana, u pastelnim bojama i svijetlom drvu

Svježa, šarena i grafička – ovo je nova limitirana proljetna kolekcija koja je nastala kao rezultat suradnje Ikee i kreativne zajednice ArtRebels. S obzirom na to da su u Ikei bili upoznati s razigranim, šarenim stilom grupe ArtRebels, bili su im očiti izbor. Željeli su napraviti kolekciju koja je svježa, i to za ljude koji se sele u svoj prvi dom ili već postojeći namještaj žele obnoviti novim i razigranim komadima.

– Dobili smo poziv iz Švedske od dizajn menadžera Marcusa Engmana koji nas je pozvao na sastanak i radionicu u Kopenhagen. S obzirom na to da smo već prije razmišljali kako bi bilo surađivati s Ikeom, bili smo jako uzbuđeni i, naravno, odmah smo pristali. Dva tjedna nakon prve radionice potpisali smo ugovor – priča Carla Camilla Hjort, osnivačica ArtRebelsa. Za cijeli projekt su organizirali dvije skupine dizajnera: pet ljudi iz Ikee i pet iz ArtRebelsa.

– Timovi su se sastali u Švedskoj kako bi oplemenili svoje misli i pokupili krajnje smjernice za kolekciju – objašnjava Carla.
Na raspolaganju su imali stolare i različite proizvođače koji su odmah mogli izraditi prototip, stoga se sve odvijalo jako brzo. Koncept je bio stvoriti cijelu kolekciju u roku od jedne godine, kao što se radi u svijetu mode, i u tome su uspjeli. Cijela kolekcija uključuje namještaj, tekstil, rasvjetu i porculan, a u trgovinama je od veljače. Svi komadi u kolekciji imaju pametan i funkcionalan dizajn s izrazito danskim osjećajem koji bi trebali biti protuteža dugim i tamnim skandinavskim zimama. Puno je predmeta u pastelnim bojama i svijetlom drvu. Ovo su komadi zamišljeni kako bi popravili raspoloženje i unijeli vedrinu u prostor.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:08