OBJEKT ŽUDNJE

Nove modularne zidne dekoracije domaćeg brend Poppy’s Happy Place

Frida Kahlo i Alisa u Zemlji čudesa u neodoljivoj slagalici. Kolekcija je nastala u suradnji s umjetnicom Margaretom Vidmar, a riječ je o slikama koje se sastoje od dijelova i mogu se kombinirati

Domaći dizajnerski brend za uređenje i opremanje doma Poppy’s Happy Place ima novu kolekciju modularnih zidnih dekoracija, kojom počinju suradnju sa zagrebačkom likovnom umjetnicom Margaretom Vidmar.

Riječ je o slikama koje se sastoje od više dijelova i mogu se kombinirati po želji, a pritom svakome ostaje na izbor hoće li na zid staviti cjelinu ili samo dio ove neodoljive slagalice.

PORTRETI

Margareta Vidmar je zagrebačka umjetnica čija djela odlikuju snažni kolorit te jednostavni, ali moćni potezi kistom. Likovnošću se počela baviti tijekom oporavka nakon teške prometne nesreće, baš kao i velika meksička slikarica Frida Kahlo koja joj je i danas važan izvor nadahnuća. Margareta Vidmar u svojim slikama uranja u jedan drugačiji, gotovo nadrealni svijet. Njezini portreti Fride Kahlo zrače ženskom snagom, ljubavlju i ljepotom, a u kombinaciji sa slikama lišća iz ciklusa “Pedalj džungle” na zidu stvaraju efektnu igru boja i značenja.

- Nitko ne transformira bol u ljepotu kao što to radi Frida Kahlo. Zato njezine slike izazivaju tako duboke osjećaje - kaže Margareta Vidmar.

PORUKE

Inspiracija za suradnju s Margaretom Vidmar bila je njezina velika retrospektivna izložba u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Snažni kolorit te moćni potezi kistom prepoznatljiv su znak Margaretina rada, a to je sve pokazala i u ovoj kolekciji

Nazvala ju je “Slagalica” jer se sastojala od mnogo slika složenih poput puzzlea u povezanu i dinamičnu cjelinu, koju je moguće složiti na bezbroj načina. U međuodnosu svaki komadić utječe na drugi te tako i komadići i cjelina mijenjaju značenje.

- Želimo Margaretinu “Slagalicu” prenijeti u domove ljudi koji vole likovnost, ali nemaju običaj ili dovoljno novca za kupnju originala. Slike su printane na najkvalitetnijem 250-gramskom papiru sa strukturom pa ne djeluju plošno, a boje su žive kao na originalima.

U suradnji s umjetnicom nekim smo slikama dodali poruke, a neke govore same za sebe - kaže Davor Borojević, vođa tima Poppy’s Happy Place.

Više informacija na: www.poppyshappyplace.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 04:29