CRNI MRAMOR

Novi veliki dekor trend u kuhinji

Bijeli je mramor dobio opasnog suparnika u kuhinji - crni mramor!

Bijeli mramor, pogotovo vrsta zvana carrara, već dugo vlada kuhinjama diljem svijeta sa svojim delikatnim šarama i jednostavnim šarmom. Tražite li nešto ipak malo drugačije, prigrlite novi trend tamnijih površina kojima možete stvoriti slojevito uređenje svojeg interijera. Crni mramor favorit je među tamnim materijalima jer svojim jedinstvenim uzorkom pridodaje eleganciji i osobnosti prostora.

Foto: : Massimo Adario

Foto: Pippa Drummond

Foto: Behance

Foto: Behance

 

Prekrijete li svoj kuhinjski otok ovim materijalom, stvorit ćete izvrstan kontrast svijetlim zidovima i podovima, a kuhinjska pozadina od crnog mramora bit će odličan dodatak vašoj bijeloj kuhinji.

Foto: Stiff + Trevillion

 

Crni mramor izgleda iznimno luksuzno u kombinaciji s metalima poput mjedi ili bakra, a efektan izgled vašeg prostora možete ostvariti i pomoću ploha od tamnog drva koje izgleda toplo i meko, u usporedbi s hladnijim dojmom koji ostavlja mramor.

Foto: Bo Bedre

Foto: Bo Bedre

 

Crni mramor ne mora prevladavati vašom kuhinjom jer se odlično slaže i sa svjetlijim, sivim verzijama koje možete iskoristiti za veće površine, dok će vam crni mramor poslužiti kao upečatljiv detalj koji privlači pozornost. S jedne strane time možete zadržati jednostavnost minimalističkog prostora, a istovremeno dobiti dubinu u obliku različitih tekstura i uzoraka kuhinjskih ploha.

Foto: Mim Design

Foto: wearehuntly.com.au

 

Sviđa vam se ovaj materijal, ali ne želite uložiti mnogo novca? Razmislite o dodavanju tek uske površine od mramora u kombinaciji s većim plohama od jeftinijeg materijala i to će biti dovoljno da podignete izgled prostor na višu razinu uređenosti. Važno je napomenuti da je mramor podložan grebanju i prljanju, iako je samo prljanje puno manji problem s tamnim mramorom. Zato svoju ljubav prema ovom materijalu možete pokazati time što ćete njime prekriti površinu koja neće biti pod stalnim udarom svakodnevnih aktivnosti i koja će djelovati kao isključivo dekorativni element.

Foto: Milk Decoration

Foto: Shannon McGrath

 

Dobra alternativa mramoru plohe su od steatita, koji je izgledom vrlo sličab mramoru, no mnogo se lakše održava.

Foto: Simply Grove

 

Mramor, naravno, nije ograničen samo na kuhinje pa u nastavku pogledajte i nekoliko primjera divnih kupaonica i jednu dnevnu sobu u kojoj crni mramor predstavlja djelić uređenja koji taj prostor čini zaista posebnim.

Foto: katehume.com

Foto: VKV Visuals

Foto: designindulgences.com

Foto: marmorariasantiago.com.br

 

Izvor: Apartment Therapy

 

Izdvajamo

Iz drugih medija