9. - 13. listopada 2019.

“NUNC” izlaže svoju kolekciju namještaja na zagrebačkom sajmu Ambienta

Mario Šulina

Nunc će od 9. - 13.10. predstavljati svoju kolekciju namještaja na sajmu Ambienta u Zagrebu, i to u sklopu dijela Design Zone. Pridružite im se u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma!

Mladi domaći dizajn-brend NUNC lansiran početkom ove godine na svjetskom sajma namještaja u Kölnu, široj će hrvatskoj javnosti predstaviti svoju kolekciju namještaja na zagrebačkom sajmu Ambienta, i to od 9. do 13 listopada u paviljonu 5 na štandu 2. 

Posjetitelji Ambiente imat će priliku iz prve ruke razgledati i isprobati dizajn proizvoda iz Nunca kojeg potpisuju dizajneri iz regije. Nuncova kolekcija praktične je i funkcionalne primjene za dom, poslovne prostore i hotelsko-ugostiteljske interijere. Dizajn prizvoda interpretira mješavinu srednjeeuropskog i mediteranskog kulturnog nasljeđa s primjesama otomanske tradicije prisutne u Slavoniji. Kolekciju sačinjava naslonjač RUVO (dizajn: Vladimir Madunić), komoda DUJA (dizajn: RU:T), stolac BOLTA (dizajn: Regular Company), barski stolac COT (dizajn: RU:T i Nataša Njegovanović), KIER (krevet, damski stolić, vješalica s ogledalom – dizajn: Nataša Njegovanović), razdjelnik za sobu TARABA (dizajn: Katerina Trpovska), modularni stol ALA (dizajn: RU:T i N. Njegovanović), modularne police SFUMATO (dizajn: Filter) i ogledalo EHO (dizajn: Lea Aviani).

Mario Šulina

Art direkcija fotografije: Tatjana Bartaković

 

“Dizajneri koji dolaze iz raznih sredina donijeli su vlastito viđenje i interpretaciju konteksta koji im je ipak, po nekom ključu, blizak. Iskustvo bavljenja dizajnom na jugoistoku Europe, nužno usmjerava dizajnera dosjetljivošću, skromnošću i iskrenošću, koje, po mojem mišljenju predstavljaju kvalitetu osjetnu i u proizvodima NUNC-a ” – objasnio je dizajner Nikola Radeljković, kurator kolekcije.

Mario Šulina

Art direkcija fotografije: Tatjana Bartaković

 

Identitet proizvoda također se oslanja i na proizvođačku kulturu Ancona Grupe koja je osnovala Nunc. Nadovezujući se na njezino uspješno višegodišnje iskustvo opremanja velikih hotelskih objekata, proizvodi u Nuncu su izrađeni u kombinaciji pločastog i ojastučenog namještaja, te punog drveta i metala.

Više informacija potražite na: NUNC -  Instagramu @nunc.design i Facebooku @nunc.design

OPISI PROIZVODA I BIOGRAFIJE DIZAJNERA
Polunaslonjač RUVO – dizajn: Vladimir Madunić (ABC Design)

Udobna sjedeća školjka provjerene ergonomije, balansirana na drvenim ili metalnim nogama, u visokoj (barskoj) ili niskoj izvedbi. Karakter polunaslonjača mijenja se promjenom presvlake. Preplitanje oblika metalnog nožišta stvara dojam stabilnosti i vizualno dojmljive geometrije.

Sjedalo/naslon: poliuretanska pjena sa čeličnom jezgrom

 

Noge:  metalna šipka mat plastificirana / masivno drvo

 

Presvlaka: tkanina

Dizajner: Vladimir Madunić (Hrvatska)

Od 2004.g. na čelu svog multidisciplinarnog studija, poseban interes ima za dizajn interijera te muzejskih i izložbenih postava gdje je odgovoran za projekte cjelovitog prostornog rješenja. Od 2008. stvara dizajn customiziranog namještaja na zahtjev malih klijenata, ali i za opremanje poslovnih interijera. Od brojnih priznanja treba izdvojiti “LG electronics Award of excellence” za dizajn klima uređaja.

 

Sistem polica SFUMATO – dizajn: studio Filter

Dinamičan skyline (Sfumato) sistema polica asocira na vizure velegrada - prostran i masivan u dnu, izlomljen i fragmentiran pri vrhu, beskrajne horizontale. Kombiniranjem modula postižu se različite konfiguracije i dimenzije. (Sfumato) je samostojeći ili zidni modularni ekosistem za sve vaše male predmete - i one koje želite izložiti i one koje želite sakriti, bilo igrom sjene ili zatvorenim vratašcima.

Korpus, police, pregrade i fronte: MDF lakiran u mat bijelo.

Dizajner: studio FILTER (Bosna i Hercegovina)

Filter je studio za arhitekturu i dizajn iz Sarajeva. Zahvaljujući brojnim međunarodnim nagradama i učešću na izložbama širom Europe, FILTER se danas smatra najnagrađivaninijim studijem u Bosni i Hercegovini. Osvojene nagrade uključuju Collegium Artisticum Grand Prix, Mladi Balkanski Dizajneri 2015 “Zajedničko tlo”, te Quercus 2013.

 

Visoka stolica COT – dizajn: Tvrtko Bojić, Karla Paliska i Nataša Njegovanović

Zakrivljeno, udobno sjedište na drvenim ili metalnim nogama sukladne geometrije koja je u izvedbi s metalnim nožištem razigrana isprepletenim linijama metala.Bezvremenskog dizajna i dinamične siluete, Cot je stolica za dinamično življenje,  brze ideje i trenutke inspiracije.

 

Sjedalo: savijena šperploča, mat akrilni lak ili prirodno ulje

 

Noge:  metalna šipka mat plastificirana

 

Presvlaka: tkanina

Dizajner: Studio RU:T (Hrvatska)

Studio RU:T je multidisciplinarni dizajn studio koji čine Tvrtko Bojić i Karla Paliska, a koji zajednički rade od 2015. godine. Djeluju na poljima produkt i industrijskog dizajna, vizualnih komunikacija, prostornih koncepata i intervencija. U svom radu fokusiraju se na praktična i održiva rješenja, kao i eksperimente kojima propituju koncepte življenja.. Redovito izlažu na domaćim i međunarodnim izložbama.

 

Modularna komoda DUJA - Tvrtko Bojić i Karla Paliska

Dva zasebna modula klize jedan ispod drugoga i horizontalu predmeta navode na igru, od monovoluminozne forme koja nastaje kad su moduli jedan nad drugim do ekscentrične i elegantne siluete razdvojenih modula komode. Bez obzira koliko dugačak zid imali, moduli Duje omogućavaju optimalnu duljinu kompozicije. Toplih boja i bezvremenske forme, (Duja) je jedan od onih predmeta koji je svugdje kod kuće.

 

Korpus: MDF, mat lakiran

 

Noge: masivno drvo, mat akrilni lak ili prirodno ulje

Diazjnerica: Nataša Njegovanović (Hrvatska)

Diplomski studij dizajna završava 2016., diplomirajući također s velikim pohvalama, magna cum laude. Tijekom školovanja radno iskustvo stječe sudjelujuću u raznim projektima, dobiva nagrade na području dizajna i fotografije, izlaže radove na manifestacijama dizajna u regiji, te sudjeluje u brojnim radionicama. Po završetku studija odlazi na tromjesečnu praksu u berlinski studio za dizajn – Daniel Becker Design Studio.

 

Kier sustav – dizajn: Nataša Njegovanović (Hrvatska)
Domagoj Kunić

Krevet, vanity stolić i vješalica

Sva tri predmeta iz kolekcije istražuju sklad u kontrastu - crne čelične cijevi gube svoju strogost u dodiru s toplom teksturom drva i još fluidnijim oblicima ogledala. Sustav Kier je akord s tri čista, skladna i sukladna tona u službi funkcije i jednostavne ljepote.

 

KREVET
 • Okvir kreveta: masivno drvo, mat akrilni lak ili prirodno ulje
 • Noge, nosiva konstrukcija: metalne cijevi, mat plastificirane
 • Uzglavlje: tkanina, podkonstrukcija šperploča
 • Presvlaka: tkanina

 

DAMSKI STOLIĆ
 • Ploča stola: masivno drvo, mat akrilni lak ili prirodno ulje
 • Ladica: iverica, furnir hrasta
 • Korpus: MDF, mat lakiran
 • Ogledalo: podkonstrukcija MDF, mat lakirana
 • Noge, nosiva konstrukcija: metalne cijevi, mat plastificirane
 • Kuke za vješanje: metalne, mat plastificirane

 

VJEŠALICA
 • Ogledalo: podkonstrukcija MDF, mat lakirana
 • Noge, nosiva konstrukcija: metalne cijevi, mat plastificirane
 • Kuke za vješanje: metalne, mat plastificirane
Modularni stol ALA – dizajn: RU:T (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Nataša Njegovanović

Pomične plohe ovog modularnog stola razbijaju tradicionalni, arhetipski volumen stola korištenjem skladišnih modula između uporabnih ploha. Potpuno prilagodljiv po širini i spreman da u trenu promijeni svoj oblik i karakter, Ala je ideana za druženje malih, velikih ili još većih društava.

 

 • Ploče stola: masivno drvo, mat akrilni lak ili prirodno ulje
 • Kutije: metalne, mat plastificirane
 • Noge, nosiva konstrukcija: metalne cijevi, mat plastificirane

Dizajnerica: Katerina Trpovska (studio Rinocca / Makedonija)

Rinocca je product design studio osnivačice Katerine Trpkovske koji se bavi iskrenim dizajnom, pod utjecajem europskih dizajn studija i s naglaskom na prirodne materijale i udobnost. Među nagrade mogu ubrojiti pobjede na Young Balkan Designers 2015., House of Thousand Designers 2017. i Belgrade furniture fair 2017.

Razdjelnik prostora TARABA – dizajn: Katerina Trpkovska (studio Rinocca)

Četiri jednostavna modula - baze, drvene šipke, metalne spojnice i platnene pregrade -  izmjenjuju se u skladnoj repeticiji i tvore modularnu pregradnu strukturu. Igra svjetla i sjene koja se razvija na plohama tapeciranih pregrada koje se susreću pod kutem, ispresjecana vertikalama u boji toplog drva, daje Tarabi, divideru skladnu i razigranu crtu.

 • Štapovi: masivno drvo, mat akrilni lak ili prirodno ulje
 • Nogice, H spojnice, držaći: metalni, mat plastificirani, opružni metal
 • Paneli: podkonstrukcija od šperploče, poliuretanska pjena
 • Presvlaka: tkanina

 

Stolac BOLTA – dizajn: Regular Company

Arhetipska tipologija stolice koja se kao hommage nazire u silueti Bolta razigrana je naslonom koji izgleda kao krila koja pokušavaju obgrliti osobu, krila čije se prostorne krivulje isprepliću i prate formu stolice. Hibrid stolice s rukonaslonom i one bez njega, Bolta je predmet s karakterom za prostor s karakterom.

 

Sjedalo/naslon: savijena šperploča, mat akrilni lak/ prirodno ulje

 

Noge:  metalna cijev, mat plastificirana

Dizajneri: Regular Company (Hrvatska)

Regular Company je multidisciplinarni dizajn studio koji djeluje u sferama produkt dizajna, interijera, brandinga i dizajna novih medija. Osnovan 2015. studio je formiran na nagrađivanim radovima osnivača, Ruđera Novaka Mikulića, Marije Ružić Vukmanić, Marinka Murgića, Tihomira Filipeca te njihovih partnera i suradnika. Njihovi proizvodi su osvojili više međunarodnih nagrada za dizajn (German Design Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award itd.)

 

Ogledalo EHO – dizajn: Lea Aviani

Ogledalo EHO je serija ogledala proizašla iz ideje življenja u trenutku. Dva jednostavna oblika mogu predstavljati samostalan izložak jednako kao i složeniju kompoziciju koristeći se bojama i različitim orijentacijama. Forma, oblik i boja zajedno se udružuju u igri s percepcijom odraza osobe kao i prostora koje ju okružuje. Kroz formu, boje i slojevitost stvaraju se nepredvidljivi efekti koji se igraju s osobnim viđenjem osobe same kao i prostora koji ona zauzima.

 

Ogledalo: podkonstrukcija MDF, mat lakirana, masivno drvo, mat akrilni lak/prirodno ulje

Dizajnerica: Lea Aviani (Hrvatska)

Osnivačica firme Projectum, kolaborativne platforme između industrijskih dizajnera, arhitekata i građevinara stvorene s ciljem nadopunjavanja zahtjeva van sfere dizajna. Radi pod snažnim utjecajem mediteranskog načina života i teži ujedinjavanju tradicije i inovacije. Kao rezultat nastaju radovi s snažnom ekspresijom i emitivnošću. Pod svojim imenom dizajnirala je više proizvoda za Moroso, Perondu i Billianija.

 

Foto: Domagoj Kunić, Sergjy Kadulin, Marija Gašparović, Mario Šulina

Art direkcija naslovne fotografije: Tatjana Bartaković

Izdvajamo

Iz drugih medija