MADE IN CROATIA

OBJEKT ŽUDNJE Stol za blagovanje koji je 100 posto domaći proizvod

Kupac može sam odrediti veličinu i boju ulja koje se koristi kao premaz. Nakon narudžbe se čeka dva tjedna na isporuku

Zanimljivi komad namještaja koji nam je privukao pažnju je drveni stol iz Furniture modelinga. Jednostavan je to stol, nazvan Petunija, bez pretjeranih ukrasa, na kojem su najzanimljiviji detalj njegove noge.

Oblikovane su kao slovo “x”, a na njima je drvena ploha. Riječ je o komadu namještaja izrađenom od hrasta, a kao premaz se koristi prirodno ulje. Boju ulja sam bira kupac. Dimenzije stola koji je na slici su 180x190 centimetara, no zapravo se može izraditi u bilo kojoj veličini, ovisno o želji kupaca. Zapravo, odlična stvar kod ovog stola je to što ga kupac u potpunosti može prilagoditi svojem ukusu, ali i prostoru u koji će smjestiti stol.

Cijena stola Petunija, dimenzija 180 x 190 centimetara, je 4500 kuna, no nije fiksna. Materijali korišteni u izradi su metal i hrastovina

Kad ga se naruči, treba pričekati neko kratko vrijeme dok se ne izradi. Obično je riječ o dva tjedna. S obzirom na to da nijedan komad drveta nije jednak, a uz to se mogu odabrati veličina i boja ulja koje se koristi za premaz, zapravo je svaki kupac siguran da je njegov stol posve jedinstven.

Što se tiče tehničkih stvari vezanih uz stol, zanimljivo je da su mu noge metalne, plastificirane. Riječ je o proizvodu koji je dizajniran, sirovina je kupljena i prerađena u našoj zemlji. Cijena stola, barem ove veličine, je 4500 kuna. Naravno, ona nije fiksna jer ovisi o veličini, no kupac sve može odabrati u dogovoru s tvrtkom koja ga prodaje.

Stol je samo jedan od proizvoda koji se mogu vidjeti u prije nekoliko mjeseci otvorenom zagrebačkom showroomu Furniture modelingu. Riječ je o prvom showroomu koji je nastao kao rezultat suradnje triju domaćih firmi koje se bave proizvodnjom namještaja od drva. Izrađuju podove, stolce, stolove, zidne obloge, kuhinje, police... Sve je od kvalitetnog, domaćeg drva, a svaki je proizvod u potpunosti proizvod iz naše zemlje. Uz to su svi komadi drveta obrađeni u skladu s ekološkim standardima. Princip rada je takav da se osnovni proizvodi mogu vidjeti na njihovom webu furniture-modeling.hr ili u showroomu, gdje se mogu dogovoriti svi detalji i s prodavačima odmah provjeriti željene informacije.

Stol se može naručiti u zagrebačkom showroomu i na web stranici furniture-modeling.hr

Foto: Furniture Modeling

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:34