wow efekt

Od dosadnog do zabavnog lustera

 

Lusteri su jedan od onih elemenata uređenja čija nas cijena uvijek iznenadi, čak i kad se radi o najosnovnijem obliku bez previše ukrasa. Želite li svoj dom ukrasiti s nečim zaista jedinstvenim pripremite se na veći izdatak ili jednostavno osmislite dizajn sami! U nastavku pogledajte nekoliko zanimljivih ideja koje će vas nadahnuti da se primite posla i stvorite zaista impresivni detalj uređenja!

Jednostavno sjenilo od filca u lijepoj nijansi poput nježne sive kao sa slike lako možete izraditi sami i pritom unijeti skandinavski šarm u svoj prostor. Sve što vam treba je filcani materijal boje po želji, ljepilo i oštre škare.

Resice različitih oblika i veličina zaslužne su za jedinstveni izgled ovog lustera. Izgledom podsjeća na orijentalne svjetiljke i stvara pomalo egzotičnu atmosferu u prostoru. Odaberite nekoliko vrsta resica i naizmjence ih lijepite na sjenilo vašeg lustera.

Mekog i ženstvenog izgleda, ovo pernato sjenilo savršeno će pristajati u spavaću sobu ili pak mali dnevni boravak. Obrub od perja i vruće ljepilo sve je što vam treba za ovaj divan ukras.

Dodajte svojem običnom sjenilu duge rese u dvije boje kako biste dobili atraktivan i zanimljiv izgled vaše svjetiljke! Zalijepite rese pomoću vrućeg ljepila i to pažljivo prateći gornji rub sjenila.

Bakrenu foliju iskoristite kako biste ukrasili svijetlo sjenilo geometrijskim uzorkom ili pak natpisom.

Običnu svjetiljku možete za čas učiniti pravim luksuznim komadom tako što ćete unutrašnjost sjenila obojiti sa zlatnim ili metalik sprejem. Sjajna unutrašnjost bit će iznenađujući glamurozni detalj.

Za ovaj projekt trebat će vam strpljenja, ali će se vaš trud višestruko isplatiti kada ukrasite svoj dom ovakvim atraktivnim sjenilom. Za njega vam treba osnovni kostur sjenila s tri metalna prstena koji ćete ukrasiti raznobojnim špagama. Poigrajte se s uzorkom, mijenjajte boje i budite uredni za maksimalni efekt.

Prekrijte sjenilo s lijepom tkaninom koju ste zalijepili ljepilom u spreju i u tren oka ćete promijeniti izgled vaše svjetiljke. Na primjeru je odabrana tkanina s delikatnim geometrijskim uzrokom.

Umjetna koža može izgledati zaista fantastično na vašoj svjetiljci pa ga prekrijte s kružićima izrezanima iz tog materijala. Za luksuzni efekt odaberite metalik boju kože, a za predivni i dramatični izgled odaberite boju vina ili pak plavu boju kože!

Jednostavno, a efektno, dodavanje šarenih resica na rub jednostavnog bijelog sjenila unijelo je razigranost u ovaj detalj za dom. Odaberite svoje najdraže boje i bacite se na vezanje!

Ljubitelji ženstvenijeg dizajna doći će na svoje s oslikanim tkaninama i cvjetnim uzorcima. Tehnikom decoupagea ukrasite sjenilo i pretvorite ga u šarmantnu dekoraciju u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 05:26