VRIJEME JE ZA...

Organski moderni stil: Trend dizajna interijera koji se svima uvukao pod kožu

 ICONIC HOUSES
Rezultirajući dizajn usredotočen je na umijeće i ljepotu prirodnih materijala, nježne obline i organske oblike

Na što pomislite kada čujete riječi organski moderni stil? ‘Organsko‘ i ‘moderno‘ mogu značiti potpuno različite stvari u različitim kontekstima, pa kako dešifrirati što trend podrazumijeva?

Bez obzira na sve, to je trend dizajna interijera koji se lagano svima uvukao pod kožu. Trenutno možete pronaći preko tisuća primjera organskog modernog stila na internetu, vrlo je lako nakon toga ostati zbunjen što je doista organski moderni stil. Imajući to na umu, istražili smo što vrhunski dizajnerima interijera kažu o organskom modernom stilu i načinu na koji ga tumače u 2022.

Organski moderni stil je etos dizajna koji se temelji na skandinavskom minimalizmu, a također posuđuje ideje iz modernog pokreta iz sredine stoljeća i boemskih stilova interijera.

Rezultirajući dizajn usredotočen je na umijeće i ljepotu prirodnih materijala, nježne obline i organske oblike, dok cijelo vrijeme stvara dojam opuštenog luksuza. Za Susanu Simonpietri, kreativnu direktoricu dizajnerskog studija Chango & Co. Radi se o - stvaranju životnih, udobnih prostora s ravnotežom ležerne elegancije – objašnjava za LivingEtc.

Evo kako postići pravi izgled organsko modernog stila u svome domu

Skulpturalne organske forme

- Dizajneri se vole igrati s više organskih oblika s asimetričnim linijama, dizajni su definitivno postali razigraniji – kaže Jake Arnold dizajner interijera i suosnivač The Expert-a.

Ti su oblici ponekad blage krivulje i valovi, ponekad sfere, međutim, definirani su osjećajem suštine koji hvata duh modernog dizajna namještaja. Način na koji ovi oblici kombiniraju moderne i organske kvalitete je ono što ih čini tako uspješnim.

- Budući da su dizajni inspirirani samom prirodom, to čini gotovu estetiku autentičnom- kaže Tim Neve i dodaje - Pokušao sam pomiješati neočekivane kontraste oblika i materijala. Rezultat je odvažan, ali ima profinjenu jednostavnost – opisuje svoju novu kolekciju namještaja.

Dizajnerica interijera Jen Talbot tsmatra da klijente više privlače ovi skulpturalni oblici. - Klijenti žude za manje uglatim, pristupačnijim oblicima- kaže ona za Livingetc.

Prirodni materijali

Usvajanje organskih oblika sjajno je mjesto za početak, ali bez pravih materijala koji ih nadopunjuju može nedostajati autentičnosti. - Skloni smo spajanju sirovih prirodnih vlakana sa skulpturalno oblikovanim komadima namještaja, što stvara zanimljivu ravnotežu teksture i oblika- objašnjava Susana Simonpietri, kreativna direktorica dizajnerskog studija Chango & Co.

Što se tiče korištenja drva, što je tekstura izraženija, to bolje. - Drveni motiv je ogroman dio ove estetike – kaže Michaele Simmering iz Kalona. - Mislim da bez toga nema potrebne drame, a namještaj izgleda ravno i dosadno. Zanimljiva tekstura unosi pokret i toplinu u prostor- objašnjava. Jednako tako i rustikalniji materijali poput jute, ratana i terakote, kamena su još jedna prirodna tekstura koju možete ukomponirati u ovaj izgled.

Teksture

Uvođenje teksture ne završava s namještajem i završnim obradama. Za moderan organski izgled unesite je i na svoje zidove. - Teksturirani unutarnji zidovi, posebno venecijanska žbuka, mogu lako učiniti prostor primamljivim i stvoriti toplinu - kaže stilist interijera Tim Neve.

- Prozirne zavjese od prirodnih materijala od poda do stropa također stvaraju nenametljiv vizualni dojam i filtriraju prirodno svjetlo u prostor- dodaje.

Paleta boja organskog modernog stila nedvojbeno je ukorijenjena u neutralnim i bogatijim zemljanim tonovima. Da biste svom prostoru dodali organski element, unesite i zelenilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 12:07