UREĐENJE KUHINJE

Otvoreni tlocrt + kuhinjski šank = kuhinja iz snova

 

Danas su otvoreni prostori veliki trend u uređenju doma. Što ne čudi, s obzirom na to da se cjelovit prostor doživljava većim, svjetlijim i prozračnijim te je kao takav puno ugodniji od manjih i odvojenih prostornih cjelina. Postoji toliko puno prednosti koje donosi život bez zidova, osobito onih postavljenih između dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice. Uz otvoreni tlocrt vrlo se lako postiže osjećaj kao da je više prostora na raspolaganju, što u konačnici ostavlja više mogućnosti pri dizajniranju interijera te osigurava više dnevnog svjetla. I zato dizajneri savjetuju stvaranje upravo otvorenih prostora. Kako su to obično kuhinje, blagovaonice i dnevni boravak ujedinjeni u jednu prostoriju, kuhinjski šank ili kuhinjski otok postaju prostorna pregrada koja bi trebala dobro izgledati.

Kuhinjski će vam šank osigurati prostor za doručak ili brzi obrok. Praktičan je i dobro će vam doći ako priređujete neku zabavu, a jedina stvar koju trebate je zadržati ga u istom stilu i bojama kao i ostatak prostora.

Što se tiče nedostataka, takva je konstrukcija idealna za mlade ljude, dok će djeca i starije osobe vrlo vjerojatno imati problema oko penjanja i silaženja s visokih stolica. Također, ako je prostor malen, a porodica velika, neće biti dovoljno prostora za sve. A ako želite da se ova površina koristi i kao radni prostor, trebali biste naručiti nešto niži komad, inače vam neće biti udobno za raditi.

Postoje dvije vrste šanka koje možete odabrati. Prvi je tradicionalni, koji se sastoji samo od radne ploče i nekoliko stolica. Takav će komad stati čak i u mali prostor i neće izgledati glomazno, što je sjajno. Osim toga, postoji šank na dva nivoa, koji se sastoji od prostora za kuhanje i prostora za jelo. Takav je obično za veće prostore i može primiti cijelu obitelj.

Izvor: digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 13:47