Kako ukrasiti zid u domu

Ovo je 10 izvrsnih ideja za oblikovanje zidova

 

Ako vam je zidna kompozicija napravljena od slika i fotografija dosadila, obratite pozornost na ove izvrsne ideje oblikovanja zidova za različite prostorije!

1. Ogledala

Umjesto slika, fotografija i plakata na zid, možete objesiti nekoliko malih ogledala u okvirima u materijalima prema želji, a oblici i veličine mogu varirati kao na slici.

2. Tanjuri

Umjesto zatrpavanja kuhinjskih ormarića, ostavite jedan od zidova slobodnim za sakupljanje tanjura. Mogu biti različitih veličina i boja, s velikim ili malim ornamentima - sve ovisi o vašoj mašti. Takva šarena zidna dekoracija zasigurno neće ostati nezamijećena!

3. Tepih

Tepih od jute, koji ste koristili u hodniku, može preseliti na zid spavaće sobe. Takav izvorni ukras pridonijet će stvaranju udobnosti i sjajan je način za naglašavanje uzglavlja.

3. Lampice

Predlažemo da se sjetite električnih lampica ne samo za blagdane, već i inače za ukrašavanje doma. Dobro mjesto za takav dekor je zid iznad kreveta.

4. Slamnati šeširi

Sljedeći put kada budete u posjetu nekoj toploj zemlji, svakako nabavite široki slamnati šešir kao suvenir. Ili još bolje, kupite više komada. Po povratku, objesite šešire na zid u spavaćoj sobi: podsjećat će vas na odmor i izazvati pozitivne emocije. Osim toga, Izvrsna je alternativa dosadnim posterima i fotografijama.

5. Savršeni duo: polica + ogledalo

Ako želite više prostora u hodniku, konzolu možete zamijeniti uskom policom, prikladnom za odlaganje ključeva, figurica, svijeća, vaza i omiljenih stvarčica. Ogledalo, bez kojega hodnik nije potpun, predlažemo da objesite točno iznad.

6. Pletene košare i posude

Pletene košare i posude, koje obično koristimo ljeti, mogu poslužiti kao originalni element ukrašavanja tijekom cijele godine, a osobito će učinkovito izgledati na pozadini bijelih zidova.

7. Posude za cvijeće

"Zeleni" su zidovi trenutno jako trendi i nude puno mogućnosti. Na žičanu mrežu možete osim cvijeća objesiti herbarij, sve vrste visećih posuda i sustava za isticanje biljaka na poseban način, kao i složene inženjerske građevine s ugrađenim sustavom za navodnjavanje.

8. Ručni rad

Ručni rad nikad ne izlazi iz mode. Autorske dekoracije nastale u tehnici tkanja čvorova, zapravo mogu jednako dobro izgledati u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Možete koristiti jedan proizvod ili kombinirati nekoliko manjih na jednom zidu.

10. Podnica za krevet

Budite kreativni i koristite predmete koje već imate u domu poput podnica za krevet. Na drvene pregrade lako možete pričvrstiti kuke i kopče za razne korisne stvari u kućanstvu.

Izvor: elledecoration.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 13:37