Savjeti dizajnera

Kako unijeti toplinu u potpuno bijelu kuhinju: Trendovi dolaze i prolaze, ali s njim nema greške

 ARCHIVIZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Nekoliko dizajnera je podijelilo svoje savjete kako dodati malo topline i boje u kuhinjske prostore i udahnuti energiju u bijele sheme

Nekad davno - ili samo prije nekoliko godine - bijele su kuhinje bile ultimativni hit. Bijeli ormarići ili bijele metro pločice su bili vrh elegancije. Danas su stvari pomalo drugačije, možda je to zato što mnogi od nas ovih dana provode više vremena u kuhinji ili možda tražite ugodan i neobičan faktor svog doma, ali jedno je sigurno: potpuno bijeli kuhinjski prostori pomiču se izvan fokusa dizajna, stvarajući prostor za boje i kontraste.

Ako ste vlasnik jedne takve bijele kuhinje, a želite joj dati malo suvremenog štiha pronašli smo za vas savjete kako obnoviti svoju kuhinju, a da ju ne renovirate u potpunosti. Nekoliko dizajnera je podijelilo svoje savjete kako dodati malo topline i boje u kuhinjske prostore i udahnuti život i energiju u bijele sheme.

Osvjetljenje

Osvjetljenje može unaprijediti ili uništiti svaku sobu u kući, a vaša potpuno bijela kuhinja nije iznimka od ovog pravila. Umjesto da se usredotočite na tipične visilice i lustere, pokušajte dodati dodatni sjaj sa stolnom lampom koja će dodatno smekšati prostor. Ovo je idealan i brz način za dodavanje malo topline u prostor. Još jedan zanimljiv način podizanja atmosfere u kuhinji su osvjetljenja ispod ormarića, jednostavne led trake u toplim bojama mogu u potpunosti izmijeniti izgled vaše kuhinje i preuzeti svu pozornost.

Tepisi

Upotreba tekstila poput prostirki i tepiha u kuhinjama jedan je od najtraženijih trendova u prostorima za kuhanje i to s dobrim razlogom. Ovo je vjerojatno najuzbudljiviji način da dodate malo boje, uzorka i teksture svojoj potpuno bijeloj kuhinji. Izborima za dizajn nema kraja; dodajte nešto toplo i prirodno ili jarko sa šarenim pariškim tepihom. Postoje mogućnosti za svaki stil života i estetiku.

Iako su jednostavan, očit dodatak prostoru, postavljanje tepiha u veću sobu može biti malo složenije. Ako sumnjate, postavite tepih uz sudoper kako biste usidrili svoj radni trokut, koji će također pružiti određenu mekoću pod nogama dok pripremate, kuhate i čistite.

Budite kreativni s bojom

Potpuno bijela kuhinja fantastična je prilika da dodate boju na svoje ormariće. Nova, bogata boja ormarića izvrstan je način da podignete svoju kuhinju. Možete ih sami obojati ili zalijepiti tapete raznih uzoraka i boja, oba ova postupka ne zahtijevaju ni previše novaca ni vremena, a sam proces može biti jako zabavan za cijelu obitelj.

Međutim, svatko tko živi u unajmljenom stanu mogao bi se osjećati nelagodno mijenjajući boje ormarića. Stoga dizajneri preporučuju da boju dodaju uz pomoć kuhinjskog posuđa.

Postignite osobnost s malim detaljima

Potpuno bijela kuhinja neutralna je podloga u kojoj još uvijek imate puno kontrole kako biste je učinili onakvom kakvu želite. Ako svoj prostor želite oživiti s malo boje, zidovi i pločice su idealna prilika za to. Dodajte malo šarenila na kuhinjske zidove ili pločice, bilo da ih sami obojite ili da dodate naljepnice u boji, učinak je jednak i postići ćete da vaša kuhinja oživi drugim životom.

Ako tražite suptilniju promjenu u svojoj potpuno bijeloj kuhinji, razmislite o izmjeni ručkica. Cool set kvaka i ručkica može u potpunosti transformirati vaš prostor. Mat crna je jako popularna jer stvara odličan kontrast bijeloj kuhinji, a ako želite malo elegancije moderni mesing je idealan odabir.

Ništa bez drva

Priznajmo: trendovi dolaze i odlaze jako brzo pa će se vjerojatno potpuno bijeli prostori vratiti za nekoliko godina. Iako možda trenutno nisu u trend, to je još uvijek klasika.

Međutim, ako želite dati malo topline u svoj prostor sada, dodajte neke prirodne elemente u shemu. Rustikalne grede ili drvene otvorene police daju dodatni karakter svakom prostoru. Ako je to izvan proračuna, nabavite rustikalne daske za rezanje kojima ćete ukrasiti svoju kuhinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:04