Nove nijanse za kuhinju iz snova

Paleta boja koju ćete obožavati ovog proljeća

U osmišljavanju svoga životnog prostora obično krećemo od kuhinje. Ništa čudno, s obzirom da je to prostor u domu u kojem najviše, i što je još važnije, najradije boravimo - kuhajući, isprobavajući nove recepte, uživajući u hrani, družeći se s obitelji i prijateljima...

Kuhinja je najtopliji dio doma koji pršti atmosferom, mirisima, sjećanjima a njezin izgled odaje našu osobnost i temperament. Tom dojmu svakako pridonosi i boja. Jer, boja je bitna – ona je ono što u kuhinji prvo primijetimo.

Tako uz funkcionalnost i stil, u njezinu kreiranju uvijek posvećujemo veliku pažnju boji. Trendovi za ovu godinu nalažu nove, zanimljive nijanse narančaste, plave, zelene uz nezaobilaznu sivu i boju drveta. Kombinacije boja (barem dvije), materijala i uzoraka su također poželjne.

Narančasta za više topline i mekoće

Slijedeći najnovije trendove, Prima je u svoj program ubacila i nenametljivu nijansu narančaste koja podsjeća na boju opeke, a rezultat je moderna i ugodna kuhinja. Ova, prema Pantoneu, 'Flame' nijansa, koju smo do sada rijetko viđali u interijerima izvrsna je u kombinaciji sa svjetlim drvetom ili njegovom imitacijom.


Smirujuća paleta plave

Nijansi plave boje je toliko da je često teško zamisliti baš onu koju nam netko želi u razgovoru predočiti. Kuhinje u mornarsko plavoj već su godinama hit, ali dolaze nove, svijetlije nijanse koje asociraju na morski žal ili imaju primjese sive ili ljubičaste. Prije svega, Pantone za ovu godinu preporuča Island Paradise i Niagaru, a kako one sjajno izgledaju na kuhinjskim frontama, možete se uvjeriti na Prima novim modelima.



Novi val svježine u zelenim tonovima

Pantoneova Grenery nijansa kao i zelena u boji senfa apsolutni su hit ove sezone, a njihov glavni adut je da osvježavaju prostor i donose dašak prirode koji nam kronično nedostaje u urbanom načinu života. No, zelena boja kuhinje svakako nije razlog da i ovaj dio doma ne ukrasite barem jednom teglom svježeg bilja.




Želite li ne samo biti u korak s dizajnerskim trendovima, nego i imati kvalitetnu i originalnu kuhinju iz snova, zavirite u Prima izbor najnovijih modela.

Znamo da će vam biti teško odabrati, ali bez obzira na koji model se odlučite – nećete pogriješiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:49