Mali prostori s puno stila

Pet genijalnih malih spavaćih soba

 

Među brojne izazove koje sa sobom nosi život u malom stanu svakako ulazi i uređenje spavaće sobe u koju prvo moramo smjestiti prilično velik, ali neizostavan krevet, a potom i druge praktične stvari koje svakodnevno koristimo. Smišljanje rasporeda koji će dobro funkcionirati i pritom izgledati lijepo nije uvijek jednostavno pa vam stoga danas želimo predstaviti pet malih spavaćih soba koje su uspješan spoj funkcije i stila na malo kvadrata.

Spavaća sobica na fotografiji savršen je primjer učinkovito uređenog malog prostora. Ormar pored kreveta i ormarići obješeni iznad zaglavlja pružaju puno mjesta za odlaganje stvari, a pritom stvaraju i udobnu nišu za krevet. U dnu kreveta nema dovoljno mjesta za dodatne komade namještaja pa je zid iskorišten za postavljanje polica za knjige.


Soba na fotografijama nalazi se u malom stanu u kojem nema puno prostora za garderobu što je u ovoj spavaćoj riješeno postavljanjem dva uska i visoka ormara u kojima vlasnici mogu vješati odjeću. Međusobno su povezani velikom policom na kojoj mogu stajati kutije sa sezonskom odjećom i obućom. S obzirom na to da više nema prostora za noćne ormariće svjetiljke su postavljene na zid, a u sredini se nalazi mala polica za odlaganje knjiga i sličnih sitnica.

Zanimljivo rješenje za jednosobne stanove izgradnja je platforme za krevet koja u sebi skriva ladice za odlaganje odjeće i drugih stvari. U sobi s fotografije krevet je postavljen u nišu, a na zidove su postavljene i dvije duge police koje služe za držanje ukrasa, knjiga i slično.

U prostorijama koje imaju malo kvadrata, ali visoke stropove ključno je iskoristiti visinu kao prednost i nabaviti namještaj po mjeri. U ovom primjeru plitki, ali visoki ormar izrađen je u boji zida i smješten u kut gdje je zapravo nenametljiv.

Mala spavaća soba na fotografiji primjer je prostorije u kojoj krevet ide gotovo od zida do zida, uz tek malo prostora za minijaturne noćne ormariće. Kako bi se oslobodio prostor na samim ormarićima svjetiljke su postavljene na zid, a sasvim blizu stropa postavljene su dvije duge police za kućnu knjižnicu.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:11