TOP PET

Pet najdražih proizvoda: Balerina Pavla Pećušak

'Pasionirana sam kuharica, a štapiće iz japana uvijek koristim kad jedem istočnjačku hranu', kaže zagrebačka balerina

Balerina Pavla Pećušak iz Zagreba, ljubimica kritike i publike, prošle je sezone promijenila posao. Publika je više ne može gledati na sceni, s koje se povukla zbog problema s ozljedom koljena, no zato se posvetila radu s plesačima kao pedagog te kao baletni majstor. Uzbudljiv je to posao, priznaje, jer joj je donio nove izazove i mogućnost da se baletom bavi iz jedne posve nove pozicije, za koju je otkrila da joj savršeno odgovara. Uz to je odlučila ponovno sjesti u školske klupe, pa je upisala Studij plesa, smjer za baletnog pedagoga. Premda joj, kao i svakoj balerini, pozornica nedostaje, baš kao i ples, priznaje da zapravo uživa u radu s plesačima, kao i koreografima. Pavlu smo posjetili u njenom prekrasnom domu, u kojem živi s obitelji, i zamolili je da izdvoji pet predmeta koji su joj posebno prirasli srcu. Evo što je odabrala...

1. Kamin

Nema ničeg ljepšeg od topline koja dolazi iz kamina u hladnim zimskim noćima, kada sa suprugom i kćeri gledam TV. Stisnemo se pod dekicu, slušamo pucketanje i divno nam je.

2. Torba s vjenčanja

Ručni rad kostimografkinje Dženise Pecotić, koja mi je radila cijeli stajling za taj posebni dan. Danas je nosim samo povremeno, na neke premijere predstava ili proslavu godišnjice braka.

3. Majica 'Super Ljilja'

Moja omiljena aktivistička majica, kojom izražavam svoj stav: moguć je skladan suživot na planetu, samo se svi moramo potruditi oko toga.

4. Kristal iz Indije

Uspomena s putovanja koja daje poseban čar domu u trenutku kada je obasja sunce. Stvara stotine malih duga i cijela prostorija izgleda nevjerojatno, a sve zbog tog malo

5. Japanski štapići

Pasionirana sam kuharica, a kuhinja mi dupkom puna recepata, začina i raznih pomagala za kuhanje. Ove sam štapiće dobila na poklon od prijatelja iz Japana, a njih koristim uvijek kad jedem istočnjačku hranu, koju obožavam.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:32